Місто

Максим Козловець на засіданні Житомирського виконкому звітував про витрати на фестиваль «Крила»

19 December 2018, 10:54

Організатор фестивалю «Крила» Максим Козловець розповів про витрачені та зібрані кошти під час проведення заходу.

Його звіт слухали на черговому засідання виконкому Житомирської міської ради 19 грудня.

«Про гроші, зібрані на реставрацію літака: в скриньки ми збирали кошти і обмінювали кошти на браслети. Після публічного відкриття скриньок гроші поклали на спеціальний рахунок фестивалю. В скриньки зібрали 11 тисяч 412,45 грн. 153 тисячі були витрачені на саме проведення фестивалю: реклама в транспорті, публікації в ЗМІ, в Інтернеті. Оренда звуку, освітлення, сцени – 20 тис.грн, паливо і бензин для байк-шоу – 32 тис. грн, на канцтовари для прикрашення заходу – 22 тис. грн. У мене є всі чеки, але я їх з собою не брав, лише договори», - поінформував Максим Козловець.

Член виконкому Олександр Таргонський зауважив, що були ще внески від підприємців і взагалі – за 32 тис. грн можна придбати тонну бензину.

«Крім скриньок, благодійні внески робили й підприємці. Наприклад, я знаю про Кропивницького, який давав 10 тис. грн. Тепер щодо бензину: за 32 тис. грн можна придбати тонну бензину, мені цього палива вистачає на три поїздки на фронт – туди й назад. А це витратили в один день для мотоциклів. Я б хотів знати, куди пішов цей бензин, де заправляли байкерів. За такий звіт ви б отримали 8 років тюрми за розтрату бюджетних коштів», - наголосив Олександр Таргонський.

Організатор фестивалю заявив, що звіт за фестиваль «Крила» з нього вимагають через те, що він подав апеляційну скаргу на результати голосування щодо проектів бюджету участі. Нагадаємо, апеляція Максима Козловця стосувалася проектів, які підтримувала родина депутатів Кропивницьких.

Член виконкому Наталія Павлюк запропонувала створити робочу групу, яка вивчить детально цей звіт, з’ясує куди пішли кошти і якщо виявить розтрату бюджетних коштів – буде звернення до правоохоронних органів.

На засіданні створили робочу групу, яка має відзвітувати на першому виконкомі в січні 2019 року.

Подробиці дивіться у сюжеті

На черговому засідання міськвиконкому присутні 15 членів з 25, прийшла на своє перше засідання і Наталія Бєлова.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 10 грудня Олександр Таргонський запропонував заслухати звіт про витрати на проведення фестивалю «Крила».

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2018 року ГО «Молодіжна організація «Зерно» стала одним із переможців конкурсу грантів: їй планували виділити 153 тисячі бюджетних гривень на реалізацію в Житомирі заходу «Благодійний розважально-музичний фестиваль «Крила». 21 березня члени виконкому затвердили проект рішення про виділення грошей з бюджету на заходи громадських організацій. Фестиваль «Крила», на якому зібрали 11 482 гривні на реставрацію літака ТУ-104 в житомирському парку культури та відпочинку, відбувся 12 травня 2018 року. Улітку його організатор Максим Козловець подав на бюджет участі проект «Реставрація літака. Проект «Крила» та у жовтні 2018 апелював до Коордради щодо відміни голосів за «скандальні» проекти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Козловець Таргонський фестиваль  
Матеріали по темі