Місто

​Досвід Європи та кращі сувеніри від майстрів: як у Фонді родини Розенблат підійшли до організації ювілейного ярмарку в Житомирі

19 December 2018, 22:54

Із гостинцями, сувенірами, святковою ілюмінацією та запаленням вогнів на головній ялинці у Житомирі стартував п’ятий в історії міста Різдвяний ярмарок. До організації цьогорічного ярмарку у Фонді родини Розенблат підійшли із усією серйозністю. Організатори святкувань спеціально їздили до Європи, щоб вивчити позитивний досвід і втілити усе найкраще в життя в рідному місті.

«Насправді ми розуміли, що п’ятий рік поспіль - це вже велика відповідальність, це вже традиція. І з кожним роком потрібно робити ярмарок все кращим та кращим. Ми зрозуміли, що потрібно більше світла, що потрібно створити святковий різдвяний, новорічний настрій. Я сподіваюсь, що нам це вдалось. Ми більш відповідально поставились до відбору виробників. Ми не побачимо тут китайську продукцію. Тут представлені тільки майстри, більшість з яких житомирські, і які мають можливість показати свою продукцію: що вони вміють, як вони гарно це вміють. Кожен будиночок - це індивідуальність: і глінтвейн, який продають, і дуже смачна їжа. Я навіть знаю з попередніх років, що декі господині навіть не готували їжу вдома, а приходили сюди для того, щоб купити дійсно з мангалу дуже смачне», - розповідає організатор ярмарку, керівник Фонду родини Розенблат Олена Розенблат.



Цьогоріч організатори ярмарку відмовились від ідеї виставки льодових скульптур, але натомість разом із підприємцями створили безліч фотозон та прикрасили територію ілюмінацією. Нинішній ярмарок приємно вразить як якістю страв на фудкорті, так і сувенірною продукцією.

«Спочатку ми планували, що ми трошки зменшимо кількість точок, котрі будуть торгувати їжею, але до нас пішли запити і будуть дійсно унікальні речі, котрі будуть представлені тут. І серед формату фаст-фуду, і з вуличної їжі. Ви зможете отримати не тільки шашлик, ви зможете отримати ковбаси, які в порівнянні з німецькими тут смачніші. Ви зможете отримати, знаєте, як іноді в ресторанах кажуть: хочу ось цю рибу з льоду, і вам її приготують, то от в нас і такі точки будуть. Якщо ви захочете каре ягняти, то воно теж тут буде. Що нам вдалось ще - в цьому році ми «заселили» 45 будиночків, до цього було не більше 40. Це найбільший формат, який в нас був», - каже координатор Різдвяного ярмарку у Житомирі Олександр Рєвнівцев.

П’ять років тому Різдвяний ярмарок був новинкою для Житомира, але зараз це те, без чого важко уявити новорічні свята в місті.

«Що ми хотіли зробити? Ми хотіли, щоб у житомирян з’явилась добра традиція - святкувати разом. Починаючи від дня святого Миколая і всі різдвяні свята, щоб ми були разом. Спільною, великою родиною житомирян та гостей міста», - каже ініціатор Різдвяного ярмарку у Житомирі, засновник Фонду родини Розенблат Борислав Розенблат.

Житомиряни кажуть: приємно вражені організацією цьогорічних святкувань.

«В цьому році дуже багато всього нового. Я насправді чекала цього дня, тому що запалення ялинки повертає мене в дитинство. Мені все тут дуже подобається», - розповідає житомирянка Дарина Тарнавська.

Організатори запрошують усіх містян долучатись до святкувань новорічних та різдвяних свят.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ярмарок різдво Розенблат Новий рік ялинка  
Матеріали по темі