Суспільство

​Майже тисячі батькам з Житомирської області знайшли роботу, аби вони могли платити аліменти

20 December 2018, 11:18

У 2018 році більше 800 платників аліментів Житомирської області офіційно працевлаштували, аби вони могли сплачувати аліменти на своїх дітей.

Про це 20 грудня повідомив сайт головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Якщо у лютому 2018 року (після вступу у силу першого пакету законів «Чужих дітей не буває») офіційно працевлаштованих платників аліментів налічувалося 7876 (30,8 % від загальної кількості виконавчих проваджень про стягнення аліментів), то на середину грудня маємо 8690 батьків, які отримали роботу та зобов’язані сплачувати кошти на утримання своїх дітей (різниця 814 осіб, ред.)», - інформує прес-служба ГТУ юстиції.

Під категорію «злісні боржники» часто потрапляють ті батьки-аліментники, які, можливо, і хотіли б утримувати власних дітей, але не можуть цього зробити через відсутність постійного заробітку, - зазначає юстиція. Органи державної виконавчої служби разом із службою зайнятості області намагаються допомогти вирішити цю проблему. Актуальна інформація щодо наявних вакансій від центрів зайнятості оперативно потрапляє до відділів державної виконавчої служби регіону, а ті у свою чергу розповсюджують її серед непрацюючих боржників з виплати аліментів.

Нагадаємо, в липні 2018 року в програмі «Діалоги» на Житомир.info заступник міністра юстиції України Світлана Глущенко розповідала про новий закон про аліменти, а Житомирська область увійшла до п’ятірки кращих регіонів щодо виконання судових рішень зі стягнення аліментів.

Як повідомляв Житомир.info, на початку грудня 2018 в житомирянина, який три роки накопичував аліментний борг перед своїми дітьми, виконавча служба «вибила» 85 тис. грн та штраф.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти юстиція  
Матеріали по темі