Події

Прокуратура Житомирської області оприлюднила номери телефонів, з яких шахраї під виглядом прокурорів вимагають гроші

20 December 2018, 14:27

У Житомирській області вкотре активізували свою злочинну діяльність шахраї, які, представляючись першим заступником або заступником прокурора області, вимагають кошти від керівників фірм та підприємств.

Про це 20 грудня попередила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Зловмисники, телефонуючи до керівників державних установ, організацій, а також приватних підприємств на мобільні телефони, вимагають від них перерахунку грошових коштів на банківську картку. До того ж, відмовляються зустрічатися, називаючи номер карткового рахунку. Дзвінки від шахраїв надходять з наступних номерів мобільних телефонів: (066) 863-29-61, (095) 043-93-53», - повідомляє прес-служба.

Прокуратура Житомирської області офіційно заявила, що такі прохання мають винятково шахрайські мотиви, за які передбачена кримінальна відповідальність. Вирішується питання щодо внесення відомостей про зазначені факти до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкриття кримінального провадження.

«У разі одержання подібних дзвінків або повідомлень просимо громадян відразу звертатися до органів поліції або прокуратури та оперативно повідомляти про шахраїв», - резюмує прокуратура.

Нагадаємо, на початку жовтня 2018 року прокуратура вже повідомляла про ошуканців, які від імені прокуратури вимагали у посадовців та підприємців перерахування коштів для вирішення своїх проблем. Тоді шахраї телефонували з номеру (066) 437-54-65 з окупованої території Луганської області.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2018 МОЗ попереджало про шахраїв, які від імені Супрун вимагають у лікарів грошей, в липні шахраї збирали кошти для потерпілих у ДТП під Житомиром, а ПриватБанк нагадував, що не розсилає смс про блокування карток.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура шахрай  
Матеріали по темі