Економіка

Після ревізій у Житомирській області до адмінвідповідальності притягнули майже сотню держслужбовців

21 December 2018, 11:49

Фахівці управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області протягом січня-листопада 2018 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 19,9 млн грн.

Про це 21 грудня інформує прес-служба управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

За результатами заходів, які вжили аудитори, керівники місцевих органів влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій прийняли 62 управлінських рішення. За підсумками державних фінансових аудитів до виконання взято 115 пропозицій.

«Правоохоронним органам передано матеріали 37 контрольних заходів, за результатами яких розпочато 20 досудових розслідувань. До підприємств, установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, у 28 випадках застосовано заходи впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань. За допущені порушення 87 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 19 – до дисциплінарної та матеріальної. Трьох осіб звільнено з посад», - інформують аудитори.

Крім того, житомирські аудитори ініціювали 12 позовів щодо усунення виявлених порушень перед органом прокуратури.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 33,1 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські аудитори виявили на одному з комунальних підприємств області порушення, що призвели до втрат на суму понад 265 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитори кошти держслужбовці ревізія  
Матеріали по темі