Місто

​Молитва, концерт та розіграші: у Житомирі відсвяткували католицьке Різдво

25 December 2018, 18:46

25 грудня католики та віряни частини православних церков відзначають Різдво Христове. Цього дня у Житомирі на Михайлівській відбувся святковий концерт. Зі сцени житомирян привітали представники Ради Християнських Церков Житомирщини, які спільно із громадою виконали духовний Гімн України «Боже Великий, Єдиний» та помолилися за мир в Україні.

«Нехай Різдво Христове принесе нам ще більше добрих справ, тому що, якщо ми будемо звершувати молитву до Бога, він буде нас вислуховувати», - побажав усім присутнім єпископ Української православної церкви КП Паїсій.

«Радий нагадати, що це вже 22 рік ми збираємося на площах, щоб завершити молитву, прославити Христа. Гадаю, що Бог дасть, і наш народ, який звик святкувати 7 січня, зможе і 25 грудня прийняти, тому що насправді різниці немає. На сьогоднішній день ми знаємо, що Бог народився, а яке число - це не так важливо», - зауважив, пастор церкви «Заповіт Ісуса Христа» Олександр Дехтяренко.

«В цей радісний час бажаю кожному з вас зустрітися з Христом, щоб цей час не був змарнований, щоб цей час не був тільки гулянням, тільки часом якоїсь розваги, щоб цей час був часом зустрічі з Богом», - додав отець римо-католицької церкви Віктор Маковський.

«Слава Богу, що є така можливість, що всі конфесії, увесь народ, все місто може разом святкувати народження Ісуса Христа», - поділилась своїми враженнями Альона Макшаєва.

«Нам подобається. Таке потрібно проводити, тому що тут сьогодні Бог з’єднав всі конфесії. Святкують всі, це свято всіх людей», - розповідає житомирянка Леся Нейман.

Завершили святкову програму різдвяної лотерею та концертом за участі гурту «Music Life Band».

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2018 року українці відпочивали три дні поспіль з нагоди Різдва західного обряду – 23, 24 й 25 грудня. Загалом у грудні українці матимуть 11 вихідних та дві робочі суботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдво католик Христос  
Матеріали по темі