Економіка

У Житомирському управлінні Пенсійного фонду пояснили, чому могла затриматись виплата пенсій

26 December 2018, 09:30

22 грудня 2018, у день виплати пенсій, не всі житомирські пенсіонери отримали виплати.

Про це 24 грудня Житомир.info телефоном поскаржилася житомирянка Ірина Степанівна.

«Зазвичай ми отримуємо пенсію 22 числа або навіть увечері 21-го, а цього разу її не виплатили. Сказали, коштів немає. Пообіцяли аж 26 грудня. Для пенсіонера протягнути 4 дні без грошей – це біда», - розповіла пані Ірина.

У публікації на сайті Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області від 22 грудня 2018 йдеться, що «органами Пенсійного фонду України в Житомирській області завершено фінансування виплати пенсій і грошової допомоги за грудень поточного року 381,8 тис. пенсіонерам області (в тому числі 25,9 тис. пенсіонерам силових структур), на яку спрямовано 886,0 млн грн».

Коментар у Житомирському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області Житомир.info отримав 26 грудня, у перший робочий день після трьох вихідних.

«По Житомиру в нас немає затримки з виплатою пенсій. Кошти надійшли вчасно і були спрямовані на банки та поштові відділення. Можливо, була проблема в банках або на пошті, або ж люди розраховували на попередню виплату січневих пенсій у грудні, як було в попередні два роки», - пояснила заступник начальника Житомирського об’єднаного управління ПФУ Олена Стоцька.

Нагадаємо, у липні 2018 прем’єр-міністр Володимир Гройсман призначив службове розслідування через затримку з виплатою пенсій у деяких регіонах.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2018 року 66 тисячам пенсіонерів у Житомирській області підвищили пенсії, а з 1 грудня 2018 року мінімальний розмір пенсій зріс до 1497 гривень.

22 серпня 2018 року постановою Уряду Житомирське об’єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області було реорганізоване. Сервісний центр для надання послуг громадянам Корольовського та Богунського району м. Житомира розташований за адресою м. Житомир, майдан Польовий, 8 (I поверх).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пенсія пенсіонер виплата  
Матеріали по темі