Влада

​У Житомирській області в наступному році ПФУ заплатить Укрпошті за доставку пенсій 54 млн грн

27 December 2018, 12:36

За виплату і доставку пенсій та допомог на поховання у Житомирській області протягом 2019 року Укрпошта отримає 54 млн грн.

Про це йдеться у звіті про укладений договір між головним управлінням ПФУ в Житомирській області та ПАТ «Укрпошта».

27 грудня 2018 року за результатами переговорної процедури головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області уклало договір з ПАТ «Укрпошта» на послуги з виплати і доставки пенсій та допомог на поховання. Згідно укладеного договору, виконавець, в особі структурних підрозділів, зобов’язується у 2019 році надати замовникові послуги з виплати та доставки пенсій, допомоги на поховання у Житомирській області. Ціна договору 54 млн грн, без ПДВ.

В обґрунтуванні застосування переговорної процедури зазначається, що договір про закупівлю укладається лише з одним постачальником у зв’язку з відсутністю конкуренції на відповідному ринку та за відсутності альтернативи.

Для порівняння, згідно договору від 26 грудня 2017 року, за такі ж послуги по виплаті та доставці пенсій і допомог на поховання протягом 2018 року головне управління ПФУ в Житомирській області заплатило Укрпошті майже в 100 разів менше, а саме 580 тис. грн.

На сайті ПАТ «Укрпошта» 20 грудня 2018 року була опублікована інформація про те, що Укрпошта домовилась з Пенсійним фондом про доставку пенсій.

«Після прийняття рішення про виділення Укрпошті 500 мільйонів гривень на покриття збитків, пов’язаних з послугою доставки пенсій, Укрпошта досягла згоди з ПФУ щодо доставки та виплати пенсій у 2019 році. Філії Укрпошти в усіх областях України успішно провели переговори та підписали відповідні протоколи з регіональними управліннями ПФУ. Найближчим часом очікується укладання відповідних угод між Пенсійним фондом та Укрпоштою в усіх регіонах України без винятку», - повідомили в Укрпошті.

Як повідомляв Житомир.info, у житомирському управлінні Пенсійного фонду пояснили, чому могла виникнути затримка з виплатою пенсій в кінці грудня 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укрпошта ПФУ пенсія виплата тендер  
Матеріали по темі