Місто

Що житомиряни купують та чим цікавляться на Різдвяному ярмарку

29 December 2018, 15:25

Різноманітні сувеніри, чашки, м’які іграшки ручної роботи та навіть сушена риба – усе це – далеко не повний перелік того, що готує житомирянам цьогорічний різдвяний ярмарок. Тут можна обрати подарунок рідним та близьким на будь-який бюджет та смак.

Цьогоріч дуже популярними є вироби саме ручної роботи, оскільки більшість людей цікавлять індивідуальні речі, які виготовлені, як кажуть самі продавці, з душею.

«Від того, що візитівкою, я вважаю, Житомира є лялька-мотанка, то такі лялечки сьогодні є дуже популярними Це відродження і збереження українських традицій. Це те, що було напрацьовано тисячоліттями нашими предками, а сьогодні ми відроджуємо. Раніше більше іноземці цінували такий ручний виріб, як лялька-мотанка, і дуже приємно, що сьогодні і дітки цікавляться, і дорослі, сьогодні ми маємо і лялечку-благополучницю, і оберіг для чоловіків, і для жінок, і для родини, і для сім’ї, є й берегиня роду, і лялечка-матуся, яким тисячі і тисячі років. Лялька сьогодні популярна і, я думаю, що ми й надалі будемо працювати і вдосконалюватись на радість нашим гостям і житомирянам»,- розповідає майстер народної творчості Зінаїда Бугайчук.


«Діти більше кидаються на всякі дрібниці, особливо ті, які світяться. Найпопулярніша фраза дітей, яку ми чуємо останнім часом, коли вони проходять повз нас: «О, мам, до речі, я давно хотів собі таку річ». Старші люди більше уваги на чашки звертають, а контингент приблизно нашого віку все-таки звертає увагу на гаманці. Тому що хенд-мейд досить популярний напрям в країні, всі хочуть чогось крафтового, чогось цікавого. Люди різного віку і різні верстви все-таки на різне звертають увагу. Ну, звичайно ж, чашки із серії «Ти - не ти без бороди» та з подібними написами, вони користуються популярністю», - каже продавчиня Ольга.

Нагадаємо, на Різдвяному ярмарку цьогоріч широкий вибір свинок: пряничних, цукрових, керамічних, фетрових, в’язаних, воскових, пластмасових. Фоторепортаж зі свинками з Різдвяного ярмарку у Житомирі дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 19 грудня у Житомирі на майдані Корольова відкрили Різдвяний ярмарок та запалили головну ялинку міста. В цей же день відкрилася резиденція святого Миколая, в які дні та години вона працюватиме, можна дізнатися тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдво ярмарок сувенір  
Матеріали по темі