Суспільство

У Стамбулі відбулося підписання Томосу про автокефалію ПЦУ

5 January 2019, 12:59

5 січня у Стамбулі відбулося підписання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Про це інформує Українська правда.

«Документ підписав вселенський патріарх Варфоломій у патріаршому храмі Святого Георгія на території Вселенського патріархату. Перед підписанням відбулася молитва українською мовою – усі присутні мали змогу прослухати тропар у виконанні делегації, єпископату і духовенства з України. Також молитву прочитав Варфоломій. Потім розгорнули сувій з Томосом, виконаним на пергаменті, і Варфоломій підписав його. Вручення підписаного Томосу предстоятелю УПЦ митрополиту Епіфанію відбудеться вранці 6 січня», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, перед Новим роком Житомирська єпархія на чолі з митрополитом Никодимом висловила підтримку предстоятелю УПЦ МП митрополиту Онуфрію.

Як повідомляв Житомир.info, 11 грудня 2018 року представники облдержадміністрації, Ради християнських церков області та релігієзнавці під час конференції на тему «Надання Томосу Українській церкві» обговорили, як дане рішення у подальшому вплине на статус, назву, та майно релігійних організацій на території Житомирщини. У Києві 15 грудня 2018 року під час Собору обрали предстоятеля Єдиної української православної церкви, який отримає Томос з рук Вселенського Патріарха Варфоломія, а делегація Житомирської області цього дня долучилася до об’єднавчої молитви в столиці України. 20 грудня Верховна Рада проголосувала за законопроект, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву, вказавши свою приналежність до Росії. Станом на 31 грудня жодна парафія УПЦ МП у Житомирській області не перейшла до новоствореної Православної церкви України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Стамбул Томос церква ПЦУ  
Матеріали по темі