Події

У Новограді-Волинському затримали військовослужбовця, який стріляв з автомата біля медзакладу

6 January 2019, 17:38

У переддень Нового року в місті Новоград-Волинський Житомирської області військовослужбовець влаштував стрілянину з автомата Калашникова.

Про це 5 січня повідомив сайт 04141.

«Військовослужбовець за контрактом однієї з військових частин, дислокованих у Новограді-Волинському, уночі 31 грудня 2018 року заволодів вогнепальною зброю – автоматом «АКС-74У» та магазином з патронами на території військової частини. Десь через годину контрактник з автоматичної зброї вистрілив вгору, після чого його затримали правоохоронці. На даний час вказаний факт хуліганства внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відносно «стрільця» обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту», – пише новоград-волинський сайт.

Заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, підполковник юстиції Олексій Рихлюк у коментарі Житомир.info підтвердив інформацію про подію та розповів деякі подробиці.

«Дійсно, до військової прокурори Житомирського гарнізону надійшло повідомлення про те, що близько 2 години ночі 31 грудня військовослужбовець-контрактник, котрий перед цим перебував у добовому наряді, зі зброєю залишив територію військової частини. У подальшому він, перебуваючи біля травматологічного відділення Новоград-Волинського міськрайонного ТМО, грубо порушуючи громадський порядок та діючи з хуліганських мотивів, здійснив одиничний постріл з автоматичної зброї. У той же день військовослужбовцю було повідомлено про підозру (за частиною 4 статті 296 КК України – «Хуліганство») та подано до суду клопотання про обрання стосовно нього міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак суд, враховуючи повне визнання особою своєї вини, призначив більш м’яке покарання – обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту», – поінформував Олексій Рихлюк.

Журналісти сайту 04141 також зазначають, що зброю військовослужбовець використав під час конфлікту з групою осіб, пов'язаних з одіозним місцевим бізнесменом, під час «виручки» свого товариша.

Як повідомляв Житомир.info, 31 грудня 2018 року в місті Малин Житомирської області правоохоронці затримали чоловіка, який прогулювався вулицею з автоматом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автомат Новоград-Волинський хуліганство військовослужбовець  
Матеріали по темі