Події

​З початку року в Житомирі сталося два напади на таксистів

8 January 2019, 11:40

4 січня 2019 року поліцейські затримали двох осіб, яких підозрюють у розбійних нападах на житомирських таксистів.

Про це 8 січня на своїй сторінці у фейсбук написав керівник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«4 січня оперативники Житомирського відділу поліції затримали двох осіб, підозрюваних у вчиненні розбійних нападів на таксистів в обласному центрі. Події стались у перших числах нового року одна за одною. Розбійники сідали в автомобілі служб таксі у якості пасажирів, скеровували водіїв на околицю міста, де й нападали на них. У першому випадку чоловіка зв’язали, викрали кошти й заволоділи його автівкою, яку потім кинули на одній з вулиць. У другому – не подужали керманича й втекли з місця події», - написав Вячеслав Печененко.

За його словами, 7 січня Богунським районним судом м. Житомира обох підозрюваних взято під варту на 60 діб без права внесення застави.

У прес-службі ГУНП в Житомирській області розповіли подробиці розбійних нападів.

«У першому випадку від дій нападників постраждав 53-річний таксист, якого пасажири скерували на околицю Житомира, де з погрозами зв’язали, викрали близько 2 тисяч гривень й залишили на вулиці, поїхавши геть його автівкою. Автомобіль, правда, чоловік згодом виявив на одній з житомирських вулиць. Уже наступного дня ще один таксист заявив про схожу історію. Двоє пасажирів, яких він підібрав у місті, наказали зупинити машину у безлюдді і накинулись на керманича, погрожуючи та намагаючись заволодіти грошима. Однак водій зумів учинити опір розбійникам і ті втекли ні з чим», - повідомили в поліції.

Поліція встановила, що до вказаних розбійних нападів можуть бути причетні двоє житомирян.

«Ми детально проаналізували записи камер відеоспостереження, розміщених у центрі міста, де до автівок таксі сідали підозрювані пасажири. Серед інших здійснених заходів була й перевірка раніше судимих осіб. У результаті нам швидко вдалося встановити, що до вказаних нападів можуть бути причетні двоє жителів обласного центру 32-х і 40 років», - повідомив начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока.

Про чоловіків відомо, що вони наркозалежні, а один із них й нині притягується до кримінальної відповідальності за збут наркотиків.

Що ж до зазначених подій, то тепер обидва затримані є фігурантами кримінальних проваджень, відкритих за ч.2 ст.187 (Розбій) та ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством чоловікам може загрожувати від 7 до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 11 листопада 2018 року на трасі Київ-Ковель у Коростенському районі двоє чоловіків напали на таксиста та викрали його автомобіль.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко ГУНП поліція таксист таксі розбій 
Матеріали по темі