Місто

​Більше двох годин житомиряни блокували рух по Великій Бердичівській, вимагаючи припинити будівництво багатоповерхівки

8 January 2019, 12:37

Більше двадцяти протестувальників зранку, 8 січня,безперервно крокували пішохідним переходом по вулиці Велика Бердичівська. Таким чином протестувальники намагалися привернути увагу до, на їхню думку, незаконного будівництва багатоповерхівки у дворі будинків Шевченка 14, 16 та Великої Бердичівської 48, 50.

Більше двох годин протестувальники не пропускали маршрутки та тролейбуси, деяким машинам дозволяли проїхати. Жителі будинків розповідають, що вимагають негайно припинити будівництва у дворі.


«У дворі нашого дому незаконно планують будувати два величезних будинки, при цьому наші будинки будуть руйнуватися. Нам ніхто не відмовляє, відкрили у прокуратурі кримінальну справу, однак будівництво продовжується: привезли матеріали, поставили паркан, спиляли дерева. Ми протестуємо проти цього», - розповідає мешканка будинку Олена Ульянова.

«Стоїмо, поки нас хто-небудь не почує. Бачите, до нас ніхто не виходить, нашій владі все одно. Просто шкода також громадян, які в цьому зовсім не винні, і це для них незручності. Але скільки можна знущатися? Наша влада повинна представляти наші інтереси, а вони нам кажуть, щоб ми знаходили їм законодавчі норми, на підставі яких вони це будуть робити», - говорить мешканець будинку Максим Мелешко.

«Відмінити це будівництво, розібратися з документами, бо, на наш погляд, ділянку землі було продано незаконно, і ми не хочемо цього будинку взагалі», - додає Олена Ульянова.

Натомість у міській раді наголошують, що наразі чекають на результати перевірки всіх дозвільних документів на земельну ділянку.

«Ми дізналися за п’ять хвилин, що дорогу люди перекрили. До цього вони могли зайти до нас і дізнатися, що і як. У нас створена ціла робоча група, залучені всі органи наші: і прокуратура, і всі, хто має вплив, у тому числі й активісти. На цій робочій групі було прийнято рішення, що до 15 січня проводитиметься перевірка всіх дозвільних документів нашого ДБК, 11 січня - рішення ДБК, 15 січня - робоча група, де буде розглянуте дане питання. Тільки тоді можна буде щось вирішувати, чи маємо право скасовувати, чи не маємо, і хто що може зробити», - пояснює радник міського голови Олександр Черняхович.

Станом на 11.00 8 січня рух транспортних засобів по вулиці Велика Бердичівська відновили.

Нагадаємо, 26 грудня 2018 року попри обурення мешканців будинків Шевченка 14, 16 та Великої Бердичівської 48, 50, забудовник ТОВ «Дріада» почав зводити паркан посеред двору.

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня 2018 обурені житомиряни прийшли на сесію міської ради, заявляючи про незаконне будівництво багатоповерхівки на вул. Шевченка, 16. 18 грудня у Житомирі створили робочу групу, а 19 грудня відбулося її перше виїзне засідання. 27 грудня мер Житомира Сергій Сухомлин пообіцяв людям звернутися до поліції щодо погроз з боку забудовника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога перекриття Шевченка  
Матеріали по темі