Місто

Теплокомуненерго обіцяє через два роки дати житомирянам гарячу воду

9 January 2019, 10:27

Через два роки Житомир отримає гарячу воду за рахунок побічного тепла.

Про це йдеться в дописі КП «Житомиртеплокомуненерго» у фейсбук.

«Це стане можливим після завершення будівництва електростанції та встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) в багатоповерхівках. Наразі встановлено майже половину ІТП в будинках, які підключені по районних котельнях РК-10 та РК-11. Загалом до кінця цього року їх буде змонтовано 119, все обладнання вже придбане підприємством», - поінформувало підприємство 9 січня.

За даними КП «Житомиртеплокомуненерго», три роки тому в 245 будинках без ІТП було відновлене гаряче водопостачання, але через відсутність лімітів на газ для гарячого водопостачання ці роботи доведеться проводити знову.

«Встановлені ІТП вже зараз дають технічну можливість подачі води в опалювальний період. Йдеться про райони Маликова та Максютова. Електростанції на базі декількох районних котелень, будівництво яких має завершитись за 2 роки і які працюватимуть на щепі, забезпечать тепло для підігріву води цілий рік за рахунок побічного тепла. Нагрів води побічним теплом економічно більш вигідний за газовий чи електричний», - йдеться в дописі.

За даними ЖТКЕ, на сьогодні вартість 1 гігакалорії тепла, отриманої при використанні газу, складає 1670 грн, при нагріванні електричним бойлером – 2000 грн, за рахунок використання побічного тепла – 800 грн.

«Таким чином, коли електростанції розпочнуть працювати, житомирянам стане вигідніше відмовитись від бойлерів та перейти на централізоване гаряче водопостачання», - інформує «Житомиртеплокомуненерго» і запевняє: до кінця 2021року на альтернативне паливо – щепу – переведуть 95% міської системи теплопостачання.

Нагадаємо, на виконкомі в жовтні 2018 директор теплокомуненерго пояснював, що будинки, де встановлені індивідуальні теплові пункти, можуть відновити постачання гарячої води.

«Три роки тому була введена постанова Кабміну щодо економії газу, нам були обрізані ліміти на 30%, і ми були змушені відключити централізоване постачання гарячої води як неможливе», - пояснював тоді Дмитро Рогожин. Того ж дня тарифи на централізоване теплопостачання для житомирян збільшили на 12,3%.

Як повідомляв Житомир.info, 28 грудня 2018 року мер Житомира Сергій Сухомлин відсторонив від посади директора КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитра Рогожина, якого підозрюють у розтраті бюджетних коштів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рогожин Житомиртеплокомуненерго гаряча вода  
Матеріали по темі