Фоторепортаж

Як навчаються діти у житомирському фотогуртку. Фоторепортаж

9 January 2019, 19:25

Початок січня 1839 року у історії європейської фотографії вважають початком фотографії. За найпоширенішою з версій – 7 січня (інший варіант – 9 січня) фізик Франсуа Араго на засіданні французької Академії наук представив доповідь про винайдення художником Луї-Жаком Дагером способу отримання незникаючих зображень. Тож Житомир.info вирішив дізнатися, як навчаються фотографії житомирські діти.

Леонід Шевчук керує фотогуртком житомирського Центру творчості дітей і молоді з 1989 року. Він один у Житомирі має професійну освіту – закінчив Київський технологічний інститут по спеціальності фотограф-технолог. 30 років Леонід Шевчук навчає дітей композиції кадра та світла, роботі у студії та схемам світла студійної зйомки, режисування зйомки та іншим фотопремудростям.

У його гуртку займається 45 дітей від 12 років. Заняття – безкоштовні. Програма розрахована на 2 роки, проте багато хто продовжує приходити після завершення дворічної програми. Купувати одразу фотоапарат – не потрібно.

«Багато дітей знімає на мобільний телефон. На заняттях вони можуть познімати на мою апаратуру, побути моделями. Всі знімки ми потім переглядаємо та обговорюємо. Це найважливіше у нашому навчанні. Як діти обговорюють мої зйомки, так і я їх. І ми не хвалимо. Ми говоримо про недоліки, особливості конкретної фотографії. Наприклад, дитина щось зняла. Її похвалила вдома мама, в інстаграмі поставили їй тисячу лайків. Вона прийшла сюди, а тут їй розказали про те, як все погано. Але лише з однієї причини – дитину вже похвалили, тож хтось повинен її і «насварити», покритикувати. Образи спочатку бувають, бо люди не розуміють, що в цьому є форма навчання. Проте з часом починають розуміти і правильно сприймати критику й аналізувати роботу», - розповів фотограф.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шевчук фотогурток  
Матеріали по темі