Економіка

​Жителі Житомирської області продовжують скаржитися в податкову на колишніх роботодавців

10 January 2019, 16:15

У 2018 році до митників та податківців Житомирської області надійшло 369 звернень громадян, переважно люди інформували про ухилення від сплати податків та скаржилися на колишніх роботодавців.

Про це 10 січня повідомив сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«Протягом 2018 року до органів ДФС у Житомирській області та Житомирської митниці ДФС надійшло 369 письмових звернень громадян, що на 88 звернень менше, ніж за 2017 рік, в тому числі 6 скарг (1,6% від загальної кількості звернень). Найчастіше у зверненнях громадяни порушували наступні питання: інформування про ухилення від сплати податків, праця і заробітна плата (звернення колишніх працівників), отримання роз’яснення з питань податкового законодавства», - інформує сайт ГУ ДФС у Житомирській області.

Також податківці й митники отримали 16 колективних звернень від 167 громадян, на які, стверджують, надали «ґрунтовні відповіді без порушень контрольних термінів та згідно чинного законодавства».

«Крім цього, здійснено 36 прийомів за зверненнями громадян (на 1 менше, ніж рік тому). Питання, що порушувались під час особистого прийому громадян: реєстрація та облік платників податків, податок на додану вартість, податкова звітність, митне оформлення (ввезення, вивезення) товарів та транспортних засобів, відмова у митному оформленні та інші», - інформує сектор комунікацій.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році жителі Житомирської області практично перестали звертатися на антикорупційний сервіс Державної фіскальної служби "Пульс" та після звільнення скаржилися на «чорні» зарплати. Те саме було і в 2017 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: робота роботодавець ДФС податкова скарга  
Матеріали по темі