Події

На черговому засіданні по справі вбитої бердичівлянки Юлії Козак заслухали свідків та представили нового адвоката

10 January 2019, 20:27

У Богунському районному суді Житомира 10 січня відбулося чергове засідання у справі вбитої бердичівлянки Юлії Козак, під час якого заслухали ще трьох свідків. Засідання було відкрите, однак через невеликі розміри зали потрапили туди не всі. Люди, які прийшли підтримати сім'ю, залишилися у коридорі, серед них і сестра загиблої, яка розповіла, що за останні місяці змін у справі не відбулося, крім однієї - під домашній арешт відпустили одну з підозрюваних Світлану Кустовецьку.

«Вже пройшов рік, як немає моєї сестри. На минулому засіданні відпустили одну з ймовірних вбивць Світлану Козак. Вбивало троє - Рущес Вова, Світлана Кустовецька (Козак) і Святослав Козак. На сьогоднішній день судді не бачать того, що з нею зробили, і нічого не відбувається. Ми приїжджаємо кожен місяць, і результату ніякого немає. У нас є всі експертизи, що вона задушена руками. Ми хочемо справедливого їм покарання, щоб вбивці були наказані і сиділи у в'язниці, а не ходили на волі. Ми не можемо зрозуміти, чого її випустили, чого третього співучасника не взяли під варту», – розповідає сестра вбитої Альона Коломієць.


Бердичівляни, які приїхали на підтримку родини загиблої, привезли з собою фото та плакати із зображенням Юлії Козак.

«Це групове вбивство, це видно всім, всі це бачать крім суддів, чому так? Ми хочемо добитися, чому так. У нас одне запитання: чому вони не покарані?», – говорить бердичівлянка Валентина Моргун.

«Ті докази, що є, вони чомусь пропадають, їх не беруть до уваги. Справу розвалюють підсвідомо, і ми це бачимо, свідки не беруться, не визиваються», – додає бердичівлянка Леся Семенишина.

На засіданні також представили нового адвоката, який продовжить захищати інтереси сім'ї вбитої бердичівлянки. Він обіцяє встановити всі обставини по справі та зібрати необхідну доказову базу.

«Справа, по-перше, дуже складна, оскільки досить великий об'єм матеріалів і дуже тяжке обвинувачення, яке передбачає позбавлення волі довічно. Я особисто не бачу там вбивства з необережності, оскільки як можна необережно придушити людину? Вже відкриті матеріалі з судово-медичної експертизи, і відповідний висновок експертів зазначає, що людина померла від механічної асфіксії, тобто, від задушення. І навіть при тих маніпуляціях, коли зазначали, що вони нібито надавали медичну допомогу - такі дії неможливо зробити, оскільки медична допомога відбувається при надавлюванні на груди, а не на шию. Стосовно допиту свідків, сьогодні ви бачили, що прокурор та слідчі, на жаль, чомусь не допитали одного з понятих. Я вважаю, що мною це буде виправлено. Я про нього дізнався лише сьогодні, я його опитаю в порядку, передбаченому законом, та буду намагатись подати докази до суду, щоб встановити всі обставини по справі», – говорить адвокат сторони обвинувачення Михайло Рейзін.

Нагадаємо, 13 червня житомирський апеляційний суд розглядав скаргу Світлани Кустовецької, яку підозрюють у вбивстві бердичівлянки Юлії Козак, та залишив її під вартою. 14 червня захисник обвинувачених у вбивстві бердичівлянки Юлії Козак клопотав, щоб його підзахисних судив суд присяжних.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2018 року у соціальній мережі Facebook бердичівляни розповіли про вбивство молодої жінки: чоловік побив і задушив дружину, матір свого 6-річного сина Юлію Козак. Святослава Козака затримали за підозрою у вбивстві дружини. 15 травня суд продовжив тримання під вартою чоловіку вбитої Святославу Козаку. 8 червня прес-служба прокуратури Житомирської області повідомила, що бердичівлянину та його сестрі за вимагання та умисне вбивство Юлії Козак можуть присудити довічне ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Козак суд вбивство бердичівлянка Рейзін  
Матеріали по темі