Події

У селі Житомирської області хворий на сказ пес забіг на чуже обійстя та вкусив чоловіка

11 January 2019, 10:37

10 січня 2019 року в Черняхівській райдержадміністрації відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії щодо хворого на сказ пса.

Про це інформує сайт Черняхівської РДА.

«Провів засідання комісії голова районної державної адміністрації, голова комісії Микола Жилінський. На порядок денний засідання були внесені та розглянуті питання про введення карантинних обмежень по сказу на території с.Високе та про затвердження плану заходів по ліквідації сказу на території села», - зазначається на сайті.

У коментарі Житомир.info 11 січня заступник начальника управління Держпродспоживслужби в Черняхівському районі Леонід Жовтовський розповів про те, що у селі Високе був виявлений хворий на сказ пес, який вкусив чоловіка.

«10 січня у приміщенні Черняхівської РДА відбулося засідання робочої групи по обговоренню питань відстрілу червоної лисиці для дослідження на сказ. Ми проводили вакцинацію у листопаді, тобто розкидали приманки – вакцину для лисів, і нам потрібно було перевірити, як вони її з’їли. Нам потрібно було 22 лиси відстріляти, а ми відстріляли 10. Друге питання було по випадку сказу, який трапився з 31 грудня на 1 січня у селі Високе. Бродячий собака забіг у двір та вкусив чоловіка. Потрібно було накласти карантинні обмеження і провести ряд заходів. Ми провели дослідження, сказ у тварини підтвердився», - розповів Леонід Жовтовський.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці грудня 2018 року в селі Оліївка Житомирського району були введені карантинні обмеження через хворого на сказ лиса.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Черняхівська РДА сказ собака Жовтовський  
Матеріали по темі