Політика

Перша громада у Житомирській області вирішила перейти з УПЦ МП до Православної церкви України

11 January 2019, 21:58

Громада Свято-Миколаївського храму села Ворсівка Малинського району Житомирської області прийняла рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Про це рішення ввечері 11 січня повідомив керівник місцевого осередку ВО «Свобода» Микола Поліновський.

«Перша ластівка. Тільки що Ворсівська громада перейшла в лоно Української церкви. Пишаюсь, що був з цими людьми», - написав у Facebook Поліновський .

Згодом він розповів про супротив такому рішенню з боку представників УПЦ МП.

«Був приємно вражений тим, що не дивлячись на досить потужну команду підтримки з боку московських попів, люди одноголосно проголосували за перехід .До речі, люди мене запросили після того, як місцевий батюшка почав лякати людей пацанами в балаклавах, але, слава Богу, все обійшлось без ексцесів», - повідомив свободівець.

Про рішення Ворсівської громади написав і місцевий сайт «ІнфоМалин».

«На свій сторінці в Фейсбук глава Синодального відділу у справах молоді УПЦ МП архієпископ Іоана Черепанов б'є в набат, не добираючи слів: «Прошу молитв за храм в с. Ворсовка Малинского района! Получил сообщение от священника: Сельский совет собирает сборы села, хотят перевести в СЦУ древний Свято Николаевский храм которому исполнилось 340 лет. Мы сегодня все священники там. Сборище начинается в 15-00. Спаси Господи!». Вітаємо ворсівчан та чекаємо офіційних повідомлень. Нагадаємо, що ворсівська церква є пам'ятником архітектури. Побудована в 1850- роках», - пише видання.

Як повідомляв Житомир.info, cтаном на 31 грудня 2018 року жодна парафія УПЦ МП у Житомирській області не перейшла до новоствореної Православної церкви України. Перед Новим роком Житомирська єпархія на чолі з митрополитом Никодимом висловила підтримку предстоятелю УПЦ МП митрополиту Онуфрію. 5 січня у Стамбулі відбулося підписання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква ПЦУ Малинський район  
Матеріали по темі