Політика

До села, громада якого перша у Житомирській області перейшла до Православної церкви, приїхали священики з УПЦ МП

13 January 2019, 16:35

До с. Ворсівка Малинського району Житомирської області, парафія якого перша перейшла до Православної церкви України, 13 січня приїхали священики з УПЦ МП.

Про це інформує Малин Інформ на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією місцевих жителів, біля храму було близько десятка поліцейських.

«Сьогодні 13 січня 2019 року громада села Ворсівки Малинського району, за підтримки Спілки ветеранів АТО «Схід», активістів та інших небайдужих громадян не допустили проведення служби в храмі села попами московської церкви. Попи провели богослужіння та співали на дорозі. За перебігом подій спостерігали і забезпечували порядок працівники відділення поліції м.Малин. Після масового виконання гімна України, мирна акція протесту була завершена», - написав Євгеній Купневич у Facebook.

Нагадаємо, 11 січня малинчанин Микола Поліновський повідомив про те, що громада Свято-Миколаївського храму села Ворсівка Малинського району Житомирської області прийняла рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Як повідомляв Житомир.info, cтаном на 31 грудня 2018 року жодна парафія УПЦ МП у Житомирській області не перейшла до новоствореної Православної церкви України. Перед Новим роком Житомирська єпархія на чолі з митрополитом Никодимом висловила підтримку предстоятелю УПЦ МП митрополиту Онуфрію. 5 січня у Стамбулі відбулося підписання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Малинський район церква парафія ПЦУ  
Матеріали по темі