Економіка

За два роки митниця «заробила» третину мільярда для доріг Житомирської області, за рік використали 47 млн грн

14 January 2019, 16:14

У рамках митного експерименту за рахунок перевиконання індикативів з митних надходжень Житомирська митниця спрямувала 342 млн гривень на реконструкцію та поточний ремонт автомобільних доріг.

Про це 14 січня поінформувала прес-служба Житомирської митниці Державної фіскальної служби.

«Експеримент з фінансового забезпечення реконструкції та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення тривав з вересня 2015 року. Відповідно до нього, 50% від суми перевиконання щомісячних планових митних платежів (мито, акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів, податок на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів) направлялися до спеціального фонду Житомирського обласного бюджету у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України для здійснення реконструкції автомобільних доріг Житомирської області», - пояснює митниця.

У прес-службі Житомирської митниці Житомир.info уточнили, що в Житомирській області, на противагу іншим пілотним областям, «митний експеримент» розпочався з січня 2017 року, і число 342 млн грн слід розуміти як суму за 2017 та 2018 роки.

За повідомленням Житомирської ОДА, у 2018 році в області відремонтували 800 км доріг загального користування місцевого значення. За рахунок коштів від перевиконання збору митних платежів відремонтували 19,62 км місцевих доріг на загальну суму 47,2 млн грн, - повідомляла прес-служба ОДА.

Довідка митниці

Кабінету Міністрів України надано право опрацювати питання щодо продовження у 2019 році експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг за рахунок частини перевиконання загального обсягу митних платежів.

Нагадаємо, Служба автодоріг у Житомирській області у 2018 році відремонтувала всього 35 км доріг.

Як повідомляв Житомир.info, під час річного звіту в грудні 2018 мер Сергій Сухомлин розповів, що Житомир не може похвалитися гарними дорогами у 2018 році, але на наступний рік влада збирається збільшити фінансування на капітальний ремонт доріг за рахунок коштів державного дорожнього фонду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога митниця ремонт  
Матеріали по темі