Влада

Житомиряни вимагають повернути GPS-навігатори в кожну маршрутку, заммера повідомив про перевірки

15 January 2019, 09:41

Житомиряни хочуть, аби GPS-навігатори стояли в усіх маршрутках, у міській владі запевнять, що згідно договорів на перевезення пасажирів обов’язковою умовою є встановлення GPS-навігації.

Про це йдеться у відповіді заступника мера Житомира Дмитра Ткачука на петицію «GPS трек для усіх маршрутних перевізників».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Андрія Кулешова 26 листопада 2018 року була опублікована на сайті Житомирської мерії та вже 26 грудня набрала необхідну кількість голосів.

«Примусово поставити (повернути) GPS трекери на усі маршрутні перевізники. Якість перевезення жахлива, очікування маршрутки може бути до 40 хвилин», - зазначається у тексті петиції.

«Ваша петиція, щодо встановлення або повернення GPS навігації на маршрутних транспортних засобах м. Житомира, розглянута виконавчими органами міської ради. Повідомляю, що згідно діючих договорів на перевезення пасажирів міським електро- та автобусним транспортом обов’язковою умовою є встановлення GPS - навігації на кожний транспортний засіб та безперебійна (цілодобова) передача даних з трекерів Диспетчерському пункту. Надаю вам посилання на Інтернет - ресурси, де Ви можете ознайомитись з рухом електро- та автобусного транспорту в режимі реального часу:

https://city.dozor.tech/ru/zhytomyr/city

https://www.eway.in.ua/ua/cities/zhytomyr/routes

Управлінням транспорту і зв’язку було проведено 128 перевірок автоперевізників щодо виконання умов Договорів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Житомира. За результатами перевірок складено 60 Актів контролю, накладено штрафних санкцій на суму 51000 грн», - йдеться у відповіді на петицію.

Нагадаємо, 26 січня 2017 року під час наради голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич дав перевізникам три місяці на те, щоб встановити GPS-навігатори на автобуси, які обслуговують приміські маршрути, не заїжджаючи на автостанції. Крім того, губернатор зауважив, що ОДА розриватиме договори з перевізниками, якщо ті не усунуть недоліки у салонах маршруток.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році житомирянам пообіцяли впровадити систему GPS-навігації в маршрутках, перевізники придбали обладнання, однак використовувати його й досі не можуть. Місцева фірма «Автоімідж» запропонувала вигідні умови для впровадження GPS-навігаторів у житомирських маршрутках, а також безкоштовне встановлення інформаційних табло на зупинках громадського транспорту з камерами відеоспостереження та WI-FI.

Однак міська влада надала перевагу більш дорогій пропозиції київської компанії, гендиректор якої запевнив, що не нав’язував GPS-обладнання житомирським перевізникам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук петиція GPS-навігація  
Матеріали по темі