Місто

Конкурс на посаду директора житомирської гімназії №23 проведуть за новим положенням, - Вікторія Краснопір

15 January 2019, 11:18

На посаду директора житомирської школи №7 проведуть повторний конкурс, а саме положення про проведення конкурсів хочуть удосконалити і після цього обирати директора гуманітарної гімназії №23.

Про це Житомир.info 15 січня розповіла заступниця мера Вікторія Краснопір.

«Положенням про проведення конкурсу на посади директорів закладів загальної і середньої освіти передбачено, що якщо конкурс не відбувся, то оголошується повторний конкурс. У нас є проміжок часу – ми протягом 10-12 днів маємо це зробити і процес піде знову. Кандидати, які були на першому конкурсі, теж можуть подавати документи, і сподіваємося, що до нас прийдуть люди, з яких ми зможемо обрати достойного директора закладу. Також формується нова конкурсна комісія, даються пропозиції від батьківства, від вчителів, від директорів шкіл, це можуть бути ті самі члени комісії, можуть бути інші, тобто процес повторюється від початку до кінця», - прокоментувала Вікторія Краснопір результати конкурсу на посаду директора школи №7.

Вона також повідомила, що після затвердження нового положення про конкурс будуть визначатися з кандидатом на посаду директора гуманітарної гімназії №23, де зараз призначений в.о. керівника.

«Ми будемо організовувати проведення конкурсу по гімназії №23 і по тих закладах, де будуть звільнені посади директорів відповідно до чинного законодавства. Наше положення (про проведення конкурсу) було розроблено відповідно до типового, однак в процесі роботи, за результатами проведення конкурсу по двох закладам (ліцей №25 та школа №7 – ред.) ми бачимо певні моменти, які потрібно вдосконалити. Тому ми зараз розробили новий проект положення про проведення конкурсу, оприлюднили його на сайті міської ради і будемо пропонувати депутатам на черговій сесії його затвердити для того, що ми проводили далі конкурс вже по новому положенню, зокрема – по гімназії №23», - пояснила заступниця мера.

У новому положенні враховані практичні моменти, які виникали під час попередніх конкурсів.

«Ми визначили порогові бали: якщо конкурсант їх не набирає, то він далі не проходить, не допускається до подальших етапів конкурсу. Ми визначили, яким чином діяти, коли буде конфлікт інтересів, коли хтось з членів комісії буде зацікавлений в певних кандидатурах. Також врахований момент, коли буде лише один кандидат: будемо визначати, чи можемо ми його рекомендувати і за яких умов, оскільки тоді буде створено не конкурентне середовище, і ми не хочемо, щоб людина, яка набрала невелику кількість балів, пройшла, як єдиний переможець. Тобто, ми намагалися врахувати ті конкретні практичні моменти, з якими ми стикнулися під час двох проведених конкурсів. Але я не можу гарантувати, що це положення буде кінцевим варіантом. Ми налаштовані на те, щоб все було прозоро, відкрито, тому оприлюднюємо відеофіксацію не лише презентацій, а й самого голосування за кандидатів», - наголосила Вікторія Краснопір.

Заступниця мера також повідомила, що новий директор ліцею №25 вже працює, контракт з ним укладений на шість років.

«Директор ліцею №25 призначений на посаду за результатами конкурсного відбору з 3 січня поточного року. В перший день своєї роботи він презентував перспективний план розвитку закладу, який він показував комісії, на загал – трудовому колективу, батькам, учням, щоб вони бачили, як має розвиватися їхній заклад. Контракт укладений терміном на шість років, так передбачає законодавча і нормативна база: якщо переможець конкурсу працював на посаді директора закладу, то контракт з ним укладається на шість років, якщо не працював – на два роки. Але контракт – це строковий трудовий договір, є певні умови і керівник зобов’язаний працювати якісно, оскільки контракт – це не є вічний документ і він може бути припинений за згодою сторін або з ініціативи роботодавця, якщо робота буде неякісна», - зазначила Вікторія Краснопір.

Нагадаємо, 11 січня конкурсна комісія, яка проводила конкурс на посаду директора школи №7, не змогла обрати переможця і визнала конкурс таким, що не відбувся.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2018 року мер Сергій Сухомлин поінформував про оновлення кадрів в освіті Житомира, конкурси та контракти з директорами шкіл. 9 листопада 2018 року департамент освіти оголосив конкурс на посаду директора ліцею №25: до участі у конкурсі допустили чотирьох претендентів, в результаті переможцем став директор комунального закладу «Студеницький ліцей» Глибочицької сільської ради Житомирського району Павло Позняков.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа директор Краснопір ліцей  
Матеріали по темі