Події

У Житомирі чоловік пропонував слідчому 100 тис. грн хабара, щоб уникнути відповідальності за тяжкі тілесні ушкодження (доповнено)

16 January 2019, 14:30

16 січня у Житомирі затримали 45-річного чоловіка під час передачі слідчому частини хабара у сумі 1000 доларів США.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі ГУНП в Житомирській області.

«16 січня детективи Головного управління Нацполіції в Житомирській області спільно з працівниками Житомирського управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ затримали жителя обласного центру, який, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, пропонував «відкупне» слідчому та його керівникові. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження», - йдеться у повідомленні.

45-річний чоловік є фігурантом у кримінальному провадженні, відкритому за фактом заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження.

Під час візиту до Житомирського відділу поліції чоловік у службовому кабінеті слідчого у присутності заступника керівника відділу поліції – начальника слідчого підрозділу пропонувавхабара у розмірі 100 тис. гривень за уникнення кримінальної відповідальності та передачі вилученого у нього майна. При цьому, в подальшому реалізуючи свою пропозицію, передав частину запропонованого, а саме 1000 доларів США.

Його дії відповідно зафіксовані детективами ГУНП спільно з працівниками Житомирського управління внутрішньої безпеки. Усі заходи проводились під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Нині за вказаним фактом проводиться досудове розслідування. Чоловіка затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Попередня правова кваліфікація події ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції цієї статті чоловіку загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 8 років.

На сторінці у фейсбук Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України зазначаються подробиці кримінального провадження, у якому фігурує затриманий на хабарі чоловік.

«Мешканець Житомира, переходячи дорогу у невстановленому місці, створив аварійну ситуацію. Одного з водіїв це добряче розізлило і він вирішив провчити порушника. Щоправда, «навчання» мало летальне закінчення для пішохода. Сподіваючись уникнути відповідальності за скоєне, водій пообіцяв посадовцю поліції 100 тисяч гривень «відкупних», - йдеться у повідомленні.

За інформацією департаменту внутрішньої безпеки НПУ, на початку грудня 2018 року до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення про резонансну подію на одній із вулиць міста. 46-річний місцевий мешканець, перебігаючи дорогу, створив аварійну ситуацію за участі автомобіля Нісан. Розгніваний водій машини, 45-річний чоловік, зупинив автівку, наздогнав пішохода і наніс йому чисельні удари по голові. А потім поїхав далі. Побитий потрапив до лікарні з травмами голови різного ступеню важкості. Слідчі поліції за фактом події розпочали кримінальне провадження.

Однак, невдовзі чоловік від отриманих побоїв помер. Справу перекваліфікували на ч.2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року у Житомирі чоловік за 5 тис. грн хабара хотів «зам’яти» справу про зберігання наркотиків.

Як повідомляв у 2017 році у Житомирі правоохоронці «на гарячому» затримали чоловіка, який пропонував слідчому 1000 доларів хабара.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар слідчий поліція ГУНП  
Матеріали по темі