Місто

Хто наймав на роботу обох житомирських Миколаїв та скільки їм заплатили

16 January 2019, 15:15

За виконання ролі святого Миколая у цьогорічному новорічному сезоні житомирянин Руслан Мороз отримав винагороду у 1200 гривень, а Володимир Ліхотворик, який «заступив» після нього – 2500 гривень.

Про це йдеться у документах, наданих управлінням культури Житомирської міської ради у відповідь на запит Житомир.info.

Наш сайт цікавило, чи оформлювалися трудові відносини з аніматорами, які виконували роль святого, хто наймав їх на роботу і скільки коштів вони отримали.

«Роботу аніматора в ролі Святого Миколая з організації розважально-інтелектуального простору відвідувачів майстер-класів у Резиденції Святого Миколая було запропоновано Морозу Руслану, який і в минулому році виконував вищезазначену роботу. Відносини між фізичною особою підприємцем Земнуховим О.О. та громадянином Морозом Р. В. оформлено цивільно-правовим договором згідно чинного законодавства. Для продовження роботи Резиденції комунальний заклад «Палац культури» Житомирської міської ради оформив цивільно-правовий договір на роль аніматора в образі Святого Миколая з громадянином Ліхотвориком В.О.», - йдеться у тексті відповіді, яку надали 15 січня.

Нагадаємо, цьогоріч у Житомирі було два святих Миколаї. Першого, роль якого виконував журналіст, екс-співробітник драмтеатрту і театру ляльок Руслан Мороз, звільнили після скандалу в резиденції 23 грудня 2018 року. Другий – співробітник міського палацу культури Володимир Ліхотворик – пригощав дітлахів цукерками з 25 грудня.

У прикріплених документах знаходимо копію договору від 12 грудня 2018 року, який управління культури міської ради в особі начальника Ніни Іванівни Рябенко уклало з фізичною особою-підприємцем Земнуховим Олегом Олександровичем. Договір уклали «про надання послуг з організації та проведення майстер-класів зі створення новорічних та різдвяних подарунків у кінотеатрі «Жовтень». Ціна послуги – 3 тисячі гривень, дата закінчення договору – 22 грудня 2018 року.

Довідково:

Олег Земнухов – відомий в Україні та за кордоном майстер з виготовлення одягу та взуття з конопель. У квітні 2017 року був співорганізатором арт-фестивалю «Космічний Житомир», а його проект «Фольклорно-етнографічні свята та фестивалі» потрапив до вісімки кращих соціально-культурних проектів, реалізованих за бюджетні кошти.

Уже 14 грудня 2018 року ФОП Земнухов укладає цивільно-правовий договір з громадянином Морозом-Кунавіним Р.В. на надання послуг аніматора в ролі святого Миколая та організації розважально-інтелектуального простору для відвідувачів майстер-класів у Резиденції святого Миколая з 17 по 22 грудня 2018 року. Загальна сума договору складає 1200 грн, розрахунок готівкою.


22 грудня, у день закінчення договору з Русланом Морозом, управління культури надсилає лист Олегу Земнухову з проханням продовжити на два дні роботу резиденції святого:

Тобто, наступного дня після конфлікту з членом Житомирського виконкому Вірою Гринишиною, 24 грудня 2018 року, в Руслана Мороза офіційно був останній робочий день. Заміну житомирському Миколаю почали шукати вже 22 грудня, свідченням чому - лист начальника управління культури Ніни Рябенко до комунального закладу «Палац культури» Житомирської міської ради, який є в розпорядженні Житомир.info:

Уже 28 грудня 2018 палац культури укладає цивільно-правовий договір з громадянином Ліхотвориком Володимиром Олександровичем про участь в новорічних та різдвяних святах в образі святого Миколая, хоча на «посту» в резиденції новий Миколай був уже 25 грудня.

За 12 робочих днів тривалістю 3 години чоловікові зобов'язалися заплатити 2500 грн, щодня протягом робочого часу він мав право на дві короткі перерви у 10 хвилин.

Нагадаємо, резиденція Миколая відкрилася 19 грудня 2018 року. Після скандалу в резиденції 23 грудня 2018 управління культури Житомирської міськради відсторонило Руслана Мороза від виконання ролі святого Миколая.

Новий житомирський Миколай представився співробітником міського палацу культури, де нещодавно обрали директора, і колись грав ролі в театрі «Сучасник».


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: святий Миколай резиденція Миколая Руслан Мороз  
Матеріали по темі