Політика

У новому році «турбулентність» внаслідок виборів може заважати нормальній роботі, - мер Житомира

17 January 2019, 11:58

Президентські та парламентські вибори можуть вплинути на нормальну роботу Житомирської міської ради.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав 15 січня в інтерв’ю Житомир.info.

«Якщо говорити взагалі про плани на цей рік, то перше - його треба прожити, пройти рівно в плані бюджету в зв'язку з тим, що буде двоє виборів - президентські й парламентські. Тому ось ця турбулентність, можливо, буде заважати нормальній роботі», - сказав він.

Сухомлин також певен, що вибори дуже сильно можуть вплинути на міський бюджет.

«Перше - це ті ж інвестори. Ми дуже чітко спостерігали, коли при введенні воєнного стану в нас різко зменшилося надходження в бюджет ПДФО та інших податків. Тому що багато європейських інвесторів, які працюють на території України, відклали ряд програм і контрактів, які були заморожені на певний час. Ряд програм, в тому числі і по розширенню виробництва, були відкладені. І кілька таких великих проектів може залишитися в «підвішеному стані», тому що це рік виборів», - розповів мер.

Також вибори загалом впливатимуть на ситуацію в місті – можливі загострення, протистояння, мітинги й акції.

«…перед будь-якими виборами опозиційні партії або ті партії, які хочуть сподобатися виборцю, будуть все це робити: заяви на сесіях, неголосування за якісь, можливо, непопулярні речі, це стосується, в першу чергу, тарифів. Будуть загравати з виборцем для того, щоб йому сподобатися, отримати більше голосів. Це звичайна політика», - певен Сергій Сухомлин.

Повністю інтерв’ю з мером читайте тут

Нагадаємо, реклама потенційних кандидатів у президенти заполонила вулиці Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала виборча кампанія кандидатів у президенти. Станом на ранок 15 січня 2019 року офіційно були зареєстровані пише п’ять кандидатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори президент Сухомлин  
Матеріали по темі