Влада

Житомирський суд вкотре переніс засідання щодо лідера наркобанди, бо того госпіталізували до неврології

17 January 2019, 18:41

Житомирський апеляційний суд вкотре переніс засідання у справі підозрюваного у керівництві бандитським угрупуванням 44-річного нікопольця Яна Яцишина. Причина - хвороба підсудного.

Про це 17 січня повідомив Укрінформ.

Наразі він перебуває на стаціонарному лікуванні у неврологічному відділенні лікарні Нікополя на Дніпропетровщині, де раніше лікувався в іншому відділенні.

«За словами адвоката Тетяни Невмержицької, у відповіді з лікарні на її запит, зазначено, що 6 січня Яцишина виписали з відділення інтенсивної терапії та перевели на стаціонар у неврологічне відділення. Якщо стан його здоров’я не погіршиться, то там він перебуватиме щонайменше два тижні, а далі – під амбулаторним наглядом лікаря. Прокурор Олена Бондарчук додала, що теж має відповідь на аналогічний запит, де вказано, що 6 січня Яцишина виписали з відділення інтенсивної терапії на підставі його письмової відмови від продовження подальшого лікування», – пише видання.

За клопотанням адвоката і прокурора колегія суддів перенесла засідання у справі Яцишина на 25 січня, оскільки без нього розгляд апеляційних скарг не може відбуватися.

Нагадаємо, 27 грудня 2018 року Житомирський апеляційного суд звільнив з-під варти Яна Яцишина, бо було встановлено, що підозрюваний з 22 грудня 2018 року, тобто понад шість діб, незаконно утримувався під вартою працівниками поліції й був позбавлений права на захист. У зв’язку з цим суд, на виконання вимог закону, звільнив Яцишина з-під варти в залі судового засідання.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня 2018 року біля Оліївки невідомі особи обстріляли автомобіль, вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Було встановлено,що підозрювані в цих злочинах – мешканці Дніпропетровської області і належать до однієї з найбільших злочинних організацій, що діють на території України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд кілер Яцишин банда вбивство  
Матеріали по темі