Влада

Відповідь Мінекології на запит Житомир.info: полювання на лося заборонене до рішення апеляційного суду

18 January 2019, 12:15

До прийняття рішення київським апеляційним судом полювання на лося європейського в Україні залишається забороненим.

Про це йдеться у відповіді заступника Міністра екології та природних ресурсів України Василя Полуйка на інформаційний запит Житомир.info від 11 січня 2019 року.

Наш сайт цікавило, чи подавало Міністерство екології апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 листопада 2018 року щодо занесення лося європейського до Червоної книги та визнання протиправними дій про вжиття заходів щодо заборони полювання на нього, до якого суду і коли.

«Міністерство екології та природних ресурсів України (…) оскаржило рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 27.11.2018 у справі №826/9432/17 шляхом подання апеляційної скарги до Шостого апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суду м. Києва у порядку статті 297 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС) з урахуванням Перехідних положень цього кодексу. Згідно статті 255 КАС України, рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. Отже, рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 27.11.2018 у справі №826/9432/17 не набрало законної сили, відтак наказ Мінприроди від 19.12.2017 №481 «Про внесення змін до Переліку тварин, що заносяться до Червоної книги України (тваринний світ)» є діючим (виділено редакцією)», - йдеться у відповіді на запит.

По-суті, це означає, що лось європейський залишається червонокнижною твариною, полювання на яку заборонене.

У розпорядженні Житомир.info є скан-копії апеляційної скарги представника Мінекології до апеляційного адміністративного суду в Києві з проханням скасувати рішення Окружного адмінсуду м. Києва від 27 листопада і прийняти нове рішення, яким відмовити у задоволенні адмінпозову громадянина Володимира Рашка, який просив суд визнати протиправною заборону полювання на лося:





На запитання, якими будуть його подальші дії у разі незадоволення апеляційної скарги, Мінекології відповіло, що й надалі відстоюватиме законність своїх дій та рішень.

Нагадаємо, 5 січня 2018 року Міністерством юстиції України було зареєстровано наказ Мінприроди про внесення змін до переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги, і відтоді лось європейський в Україні належить до червонокнижних тварин. У листопаді 2018 року до Київського адмінсуду звернувся громадянин, який просив суд визнати протиправними дії екологів щодо заборони полювання на лося та нечинним Наказ Мінекології «Про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України». Тоді суд скасував наказ стосовно занесення лося до Червоної книги та дозволив полювання на нього.

Як повідомляв Житомир.info, на початку січня 2019 прес-служба Держекоінспекції Поліського округу повідомила, що біля села Соколів Пулинського району Житомирської області інспектори виявили рештки лося, полювання на якого в Україні заборонене.

«Лось, як правило, поводиться в лісі як домашня тварина, не боїться мисливців, і добувати його все одно, що застрелити домашню тварину», - відзначали тоді екологи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лось полювання Мінекології  
Матеріали по темі