Місто

​Долю квартири, яку міськрада надала багатодітній родині Бодомер, вирішить Житомирський апеляційний суд

18 January 2019, 14:16

23 січня Житомирський апеляційний суд розглядатиме справу багатодітної родини Бодомер, у якої хочуть відібрати житло. З цього приводу у міській раді 18 січня відбувся брифінг за участі мера Сергія Сухомлина та адвоката сім'ї Олесі Войдевич, які розповіли про деталі справи.

«Це сім’я, яка дійсно потребувала поліпшення умов проживання. Тоді знайшли квартиру, розглянули це питання на виконкомі. І справа в тому, що ордер, хоча цей документ не можна називати ордером, який був виписаний на той час директором підприємства по поселенню туди людей, рішенням виконкому ми відмінили цю реєстрацію людей і надали квартиру цій багатодітній сім'ї. Я не один раз казав, що там прописали бабцю з Черняхівського, якщо я не помиляюсь, району. Їй більше вісімдесяти років, яка, я думаю, що не проживала там. Це була така схема привласнення комунальних квартир, і ми вважаємо, що виконком тоді правильно вчинив, скасувавши документ. Після цього сім'я отримала цю квартиру. За допомогою благодійників зробили ремонт, і власних коштів туди дуже багато витратили. І після цього у минулому році, у нас рішення суду першої інстанції, по якому вони скасовують рішення виконкому», - нагадує історію справи Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Про хід справи та підготовку до суду розповідає адвокат сім’ї Олеся Войдевич.

«На сьогоднішній момент суд бере мою думку як адвоката і сприяє тому, щоб все ж таки долучили всіх нас до апеляційної скарги. Більше того, він своєю ухвалою звільнив нас від сплати судового збору, який є дуже значним для багатодітної родини, це більше 2 тисяч гривень. Надалі я зробила багато запитів, ми додали докази у справу, 26 грудня по справі знову таки було позитивне рішення. Я сподіваюся, що 23 числа (січня), враховуючи, що вже є інформація в суді, ми зможемо більш вагомо захистити свою позицію і захистити права багатодітної родини. На сьогоднішній момент не є виселення, але я вважаю, що, враховуючи ці схеми, довготриваючі схеми, вони тихенько прикривали, приховували, очікуючи певний момент. Це може бути лише початком судових засідань, які можуть тривати ще довго», - зазначає адвокат.

Мер стверджує: справі потрібно надати розголосу, аби такі схеми у місті більше не повторювались.

«Ми запросили вас, б все ж таки дати трохи резонанс цій справі для того, щоб і житомиряни бачили, і судді, які приймають рішення,що журналісти будуть стежити за їх діями, за їх рішенням, і це дуже важливе питання для міста. Якщо буде негативне рішення, це відкриє шлях по іншим приміщенням. У нас таких справ є декілька, і дуже часто суди приймають рішення не на користь міської ради», - додає Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська міська рада судиться за квартиру, яку в 2016 році надали багатодітній родині. 30 жовтня 2018 року мер Житомира подав апеляційну скаргу на рішення суду, яким сім’ю позбавили житла.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Бодомер квартира житло  
Матеріали по темі