Політика

У селі Ворсівка Житомирської області церкву, яка була опечатана, передали громаді ПЦУ та відправлять першу службу

19 January 2019, 09:47

18 січня 2019 року у селі Ворсівка Малинського району Житомирської області Свято-Миколаївський храм передали релігійній громаді Православної церкви України.

Про це повідомляє сайт ІнфоМалин з посиланням на запис у Facebook Євгенія Купневича.

«Запрошені представники московської церкви з незрозумілих причин не були присутні. Передача приміщення церкви відбулася в дуже мирній і приємній атмосфері. Перше богослужіння в цій церкві відбудеться 19 січня о 12 годині дня», – написав Купневич.

Нагадаємо, після подячного молебню у житомирському Свято-Михайлівському соборі, куди 17 січня 2019 року привезли Томос, президент Петро Порошенко пообіцяв захищати парафії та священиків, які переходять до Православної церкви України.

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2019 року громада Свято-Миколаївського храму села Ворсівка Малинського району Житомирської області прийняла рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

13 січня до Ворсівки Малинського району приїхали священики з УПЦ МП. За інформацією місцевих жителів, біля храму було близько десятка поліцейських.

15 січня стало відомо, що у церкві села Ворсівка Малинського району, прихожани якої першими у Житомирській області перейшли до ПЦУ, організували охорону та проведуть інвентаризацію.

16 січня голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич підписав розпорядження «Про реєстрацію Статуту релігійної організації у новій редакції», яким затвердив статут громади села Ворсівки Малинського району, яка вийшла з УПЦ МП і приєдналася до Православної Церкви України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква ПЦУ Ворсівка Малинський район  
Матеріали по темі