Політика

У Житомирській області ще три громади перейшли з МП до Православної церкви України

19 January 2019, 17:10

У Житомирській області ще три громади перейшли від Московського патріархату до Православної церкви України.

Про це 19 січня на сторінці у Facebook написав голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

«На свято Водохреща одразу 3 громади Житомирщини перейшли із МП до Православної Церкви України! Вітаю Андрушівку, с. Кишин Олевського району та с. Павлівка Пулинського району! 2 священники також прийняли рішення служити Богу в українській церкві», – йдеться у дописі Ігоря Гундича.

Про подію також повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Тут інформують: голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко розповів, що у свято Водохреща близько 200 жителів села Кишин, які ходять до Свято-Троїцької церкви, провели збори релігійної громади.

«Під час зборів жителі прийняли рішення про перехід із церкви Московського патріархату до єдиної Православної церкви України. Рішення громади підтримав і настоятель храму отець Борис, який разом із жителями приєднується до ПЦУ. Наразі йде процес оформлення протоколу», – повідав голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко.

За словами голови Андрушівської РДА Катерини Курсон, після процесу освячення води частина релігійної громади Трьохсвятительської церкви разом із настоятелем також вирішили приєднатись до ПЦУ.

«Після освячення води у м. Андрушівка жителі провели збори громади та разом із настоятелем отцем Іоаном перейти до єдиної ПЦУ. Наразі під цим рішенням підписались уже 56 жителів. Вже з понеділка релігійна громада надішле заяву про перехід із церкви Московського патріархату до єдиної Православної церкви України», – зазначила Катерина Курсон.

Нагадаємо, після подячного молебню у житомирському Свято-Михайлівському соборі, куди 17 січня 2019 року привезли Томос, президент Петро Порошенко пообіцяв захищати парафії та священиків, які переходять до Православної церкви України.

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2019 року громада Свято-Миколаївського храму села Ворсівка Малинського районуЖитомирської області прийняла рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

13 січня до Ворсівки Малинського району приїхали священики з УПЦ МП. За інформацією місцевих жителів, біля храму було близько десятка поліцейських.

15 січня стало відомо, що у церкві села Ворсівка Малинського району, прихожани якої першими у Житомирській області перейшли до ПЦУ, організували охорону та проведуть інвентаризацію.

16 січня голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич підписав розпорядження «Про реєстрацію Статуту релігійної організації у новій редакції», яким затвердив статут громади села Ворсівки Малинського району, яка вийшла з УПЦ МП і приєдналася до Православної Церкви України.

18 січня храм у Ворсівці передали релігійній громаді Православної церкви України, а 19 січня тут мали відправити перше богослужіння.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПЦУ церква Православна церква України  
Матеріали по темі