Події

​У Коростені затримали грабіжника, який з електрошокером напав на перехожого

21 January 2019, 11:56

У Коростені 31-річний чоловік уночі застосував електрошокер до перехожого і відібрав його особисті речі та гаманець.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Житомирській області.

«На вихідних житель м. Коростеня постраждав від нападника, який із застосуванням електрошокера відібрав у чоловіка гроші та особисті речі. Підозрюваного поліцейські затримали. Усі обставини з’ясовують у рамках подальшого досудового розслідування», - йдеться у повідомленні.

Уночі 20 січня до Коростенського відділу поліції звернулась жителька райцентру. Жінка повідомила, що близько півночі на її чоловіка на вулиці напав невідомий і, застосувавши електрошокер, обібрав його. Разом із гаманцем у чоловіка було викрадено кількасот гривень, банківські картки та інші особисті речі.

Відповідна інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

«Подія трапилась у нічний час, однак потерпілий зумів запам’ятати окремі прикмети кривдника. Проаналізувавши зібрану у ході першочергових заходів інформацію, оперативники кримінального підрозділу перевірили раніше судимих за подібні злочини осіб й затримали ймовірного нападника», - розповів начальник Коростенського ВП ГУНП Михайло Старовойт.

Викритим у причетності до тяжкого злочину виявився 31-річний місцевий житель. Під час слідчих дій у нього вилучені викрадені у потерпілого речі, електрошокер й інші предмети, які можуть свідчити про причетність чоловіка до інших кримінальних правопорушень. Раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності за грабіж. За вироком суду, йому було призначене покарання з іспитовим терміном.

За обґрунтованою підозрою у вчиненні нового злочину чоловіка було затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. У ході подальшого досудового розслідування поліцейські перевіряють підозрюваного до низки інших кримінальних правопорушень, зареєстрованих у райцентрі.

За чинним законодавством затриманому може загрожувати від 7 до 10 років ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, у Бердичеві на ринку невідомі за допомогою електрошокера викрали водія з автівкою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбій грабіж поліція ГУНП Коростень  
Матеріали по темі