Політика

Депутатську комісію обурило «ручне керування» цьогорічним бюджетом розвитку Житомира

22 January 2019, 14:07

Члени бюджетної комісії хочуть бачити загальні цифри бюджету розвитку Житомира на 2019 рік, а не просто голосувати за його розподіл.

Про це говорили 21 січня на засіданні комісії з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій під час розгляду пропозицій щодо внесення змін до місцевого бюджету на 2019 рік на суму 27 млн 62 тис. 647 грн.

«Я так розумію, що це вже бюджет розвитку йде. Дайте нам загальне бачення бюджету розвитку – що ми собі плануємо, а потім уже поетапно будемо витрачати. Бо зараз ви 27 мільйонів даєте на цій сесії, на наступній ще дасте 20 чи 15 мільйонів, а потім його (бюджету розвитку) вже немає», - зауважив голова комісії, керівник фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Мойсеєв.

Член комісії, голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк назвала це «ручним керуванням».

«Нам ніхто не показує бюджет розвитку від початку до кінця, нам ніхто не показав надходження і концепцію або бачення міської влади, куди будуть витрачатися кошти. Ми зараз витрачаємо туди 50, туди 200, туди 300, а що далі? Далі «ручне керування» і борги», - наголосила Любов Цимбалюк.

Її підтримав й депутат від Опозиційного блоку Василь Кучик, який в минулій каденції міської ради очолював бюджетну комісію.

«Бюджет розвитку нам завжди давали на початку року – таблицю, де ставили загальну суму, розбиту по кожному управлінню чи департаменту. Ми чітко бачили, які реальні цифри, і могли «перекинути» там, де треба швидше, але бачили цифри, а зараз ми взагалі цифри не бачимо. Ми дали туди, дали сюди, а потім на черговій сесії нам скажуть, що бюджету розвитку залишилося 20 мільйонів. Дайте загальну суму бюджету (розвитку) з розбивкою по управлінням», - сказав Василь Кучик.

Любов Цимбалюк запропонувала заступниці мера Світлані Ольшанській на наступне засідання комісії дати загальні цифри бюджету розвитку, «щоб можна було зрозуміти».

Голова комісії Юрій Мойсеєв поставив цю пропозицію на голосування, і члени бюджетної комісії більшістю голосів її підтримали.

Пропозиціями, які комісія так і не розглянула, пропонувалося виділити кошти на капітальний ремонт ветхих та аварійних житлових будинків: вул. Перемоги, 21 – 785 тис. 700 грн; вул.Михайлівська, 17 – 603 тис. 424 грн, вул. Мала Бердичівська,1 – 477 тис. 961 грн. На капітальний ремонт асфальтобетонного покриття прибудинкових територій з відновленням підпірних стінок хочуть направити 22 млн грн.

Крім того, 248 тис. 278 грн заплановано на будівництво світлофорного об’єкту по вул. Київське шосе, 126. Нагадаємо, 15 листопада 2018 року між замовником КП «Електричних мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» та виконавцем робіт ТОВ «Квант Енерджі» був укладений договір на встановлення цього світлофору. Виконавець мав отримати 618 тис. 223,64 грн, в т.ч. 30% авансу – 185,4 тис. грн. Строк виконання робіт становив три календарні місяці з моменту отримання підрядником авансу. «Міськсвітло» перерахувало аванс лише 7 грудня.

propozz

Як повідомляв Житомир.info, в інтерв’ю на початку 2019 року мер Сергій Сухомлин говорив, що бюджет розвитку, який залишився до розподілу – це близько 100 мільйонів гривень, з яких майже 40 млн грн планують направити на ремонт доріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада бюджет комісія  
Матеріали по темі