Місто

​У Житомирі за день випала місячна норма снігу

23 January 2019, 18:26

У Житомирі за день, 23 січня, випала місячна норма опадів.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради з посиланням на управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

«При місячній нормі опадів у січні - 33 мм, на сьогоднішній день в місті випало 33,5 мм снігу. Висота снігового покрову на 9 годину ранку складала 10 см», - йдеться у повідомленні.

За даними Житомирського обласного гідрометеоцентру, до кінця дня 23 січня та вночі 24 січня очікується помірний сніг.

«У зв’язку із значним накопиченням снігового покрову та з огляду на погодні умови, звертаємося до керівників суб’єктів господарювання, власників будинків, споруд з проханням організувати роботу з розчистки від снігу закріпленої території, дахів житлових будинків та адміністративних споруд при накопиченні на них значного снігового покрову, знесення бурульок, льодових наростів. Максимально убезпечити маршрути руху поблизу будівель шляхом огородження небезпечних ділянок. Шановні громадяни! Будьте уважними та пильними під час руху поблизу будинків та споруд», - закликають у міській раді.

Також в період складних погодних умов влада міста просить водіїв утримуватись від користування особистим автотранспортом та не паркуватися на проїжджих частинах доріг, прибудинкових територіях, створюючи перешкоди для роботи снігоприбиральної техніки комунальних служб.

Тим часом на сторінці КП «УАШ» у фейсбук прозвітували про роботу снігоприбиральної техніки в місті протягом дня, 23 січня.

«Скрін із системи Dozor, про маршрути руху спецтранспорту КП УАШ, отримані за допомогою GPS-трекерів, станом із 8.00 до 16.00 від 23.01.19. Денна зміна працює у наступному складі: МАЗ ГЛОБУС - 6 шт,, ЗіЛ КДМ - 1 шт., трактор МТЗ (відвал+щітка) - 2шт., мінінавантажувач (відвал) - 2шт., автомобіль Хако/Шмідт (відвал) - 4шт., мотоблоки - 8шт», - йдеться в дописі.


Скрін із системи Dozor, опублікований на сторінці КП УАШ

Нагадаємо, протягом дня 23 січня Житомир засипає снігом. Вранці КП «УАШ» повідомило, що снігоприбиральна техніка працює з 2-ї години ночі.

Через складні погодні умови 23 січня в Житомирі сталося кілька ДТП за участі тролейбусів та маршруток, крім того, через аварію деякий час не ходили трамваї.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 23 січня 2019 року на вулиці Жуйка, в районі «Музикалки» у Житомирі сталася дорожньо-транспортна пригода за участю трьох транспортних засобів: Volvo, Lanos та поліцейського авто.

Фоторепортаж із засніженим Житомиром дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніг хуртовина опади УАШ  
Матеріали по темі