Економіка

​За рік роботодавці Житомирської області сплатили на 1 млрд грн гривень єдиного внеску більше, ніж у 2017

24 January 2019, 09:18

У 2018 році в Житомирській області роботодавці перерахували 4,9 млрд гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, що на 1 мільярд перевищує виплати за 2017 рік.

Про це 23 січня повідомив сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«Протягом 2018 року головне управління ДФС у Житомирській області забезпечило надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на рівні 4,9 млрд гривень. Цей показник перевищує суму сплати єдиного внеску за 2017 рік на 26 %, або на 1 млрд гривень», - інформує податкова.

У грудні 2018 року забезпечено надходження 518 млн гривень ЄСВ, що на 17,5% перевищує показник грудня 2017 року.

«Головне управління ДФС у Житомирській області й надалі контролюватиме дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальних допомог», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2018 року змінилися база нарахування ЄСВ. Категорію платників поповнили члени фермерського господарства, а від сплати єдиного соціального внеску за себе звільнили ФОПів та «спрощенців», якщо вони отримують пенсію за віком, мають інвалідність тощо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЄСВ єдиний внесок податкова ДФС  
Матеріали по темі