Суспільство

В ОДА повідомили про перехід чергової громади в Житомирській області до ПЦУ

25 January 2019, 09:44

Сьома громада Житомирщини – у селі Давидівка Хорошівського району – вирішила приєднатись до Єдиної української церкви після зборів.

Про це 25 січня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністраціїз посиланням на голову Хорошівської РДА Галину Ширченко.

«За словами голови громади, 24 січня жителі-прихожани церкви у с. Давидівка зібрались на збори, під час яких більшістю голосів прийняли рішення про перехід із УПЦ Московського Патріархату до єдиної ПЦУ. Таке рішення громади підтримав і настоятель Свято-Параскевської церкви Отець Миколи. Це перша громада у Хорошіському районі, яка заявила про бажання перейти до ПЦУ. Наразі триває оформлення протоколу зборів», - інформує ОДА.

Нагадаємо, 23 січня 2019 Житомирська єпархія Української православної церкви Московського патріархату заявила, що повідомлення ОДА про перехід релігійних громад сіл, Демківці, Княжин та Павлівка Житомирської області до Православної церкви України не відповідає дійсності.

За даними Житомирської ОДА, станом на 24 січня 6 релігійних громад погодили свій перехід до ПЦУ: 11 січня 2019 – в селі Ворсівка Малинського району, 19 січня - в місті Андрушівка, селах Кишин Олевського району та Павлівка Пулинського району, а 22 січня - с. Демківці Любарського району та с. Княжин Чуднівського району.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня 2019 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження «Про реєстрацію Статуту релігійної організації у новій редакції», яким затвердив статут громади села Ворсівки Малинського району, яка вийшла з УПЦ МП і приєдналася до Православної Церкви України. Після подячного молебню у житомирському Свято-Михайлівському соборі, куди 17 січня 2019 року привезли Томос, президент Петро Порошенко пообіцяв захищати парафії та священиків, які переходять до Православної церкви України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПЦУ церква громада  
Матеріали по темі