Здоров'я

У Житомирській обласній лікарні відзвітували про рік роботи: купили обладнання на 30 млн грн, пацієнтів поменшало

25 January 2019, 12:11

У 2018 році в Житомирській обласній клінічній дитячій лікарні було проліковано майже 16 тисяч дітей.

Про це на щорічній підсумковій нараді розповів головний лікар Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні Юрій Довгополий, – 24 січня повідомила прес-служба Житомирської обласної ради.

«Головний лікар обласної дитячої клінічної лікарні Юрій Довгополий поінформував, що у 2018 році у комунальному закладі проліковано 15 585 дітей, а ліжковий фонд, що налічує 390 ліжок, використаний раціонально з максимальною ефективністю», – пише прес-служба.

Зазначається також, що обласну дитячу лікарню вже цього року чекають позитивні зміни.

«Вже зараз виготовлена проектно-кошторисна документація на проведення капітального ремонту у відділенні анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії та оперблоці, окрім того на стадії виготовлення проектна документація на утеплення та оздоблення лікувального корпусу, а також на проведення реконструкції Спеціалізованого центру з надання допомоги дітям з гострою травмою з приймально-діагностичним відділенням», – йдеться у публікації.

А керівник Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Богдан Леськів під час звітної наради розповів, що, у порівнянні з 2017 роком, минулоріч кількість ліжок в лікарні зменшилася на 10, а число пацієнтів, пролікованих в стаціонарі лікарні, – на 851.

«Питома вага жителів обласного центру серед пролікованих в стаціонарі хворих є стабільною і складає біля 30%, а доля сільських жителів складає 36%. Кожен дев’ятий стаціонарний хворий відноситься до осіб, які постраждали від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», – зазначають в облраді.

За інформацією керівника закладу Богдана Леськіва, окрім операцій, стаціонарним хворим, в лікарні в 2018 році також виконано 1982 амбулаторні операції. Кожна третя операція, проведена в лікарні, відноситься до розряду малоінвазивних.

«А щодо матеріально-технічної бази лікарні, то лише у 2018 році за кошти обласного бюджету тут закупили обладнання на загальну суму 29 млн 884 тис.грн, відкрили відділення гемодіалізу та неврологічне відділення з блоком інтенсивної терапії», – пише прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі в обласній клінічній лікарні імені Олександра Гербачевського 29 травня 2018 року відкрили сучасне неврологічне відділення з блоком інтенсивної терапії. Кошти на ремонт та облаштування відділення, а це майже 7 млн грн, дали з обласного та державного бюджетів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня лікар обласна лікарня дитяча лікарня Довгополий Леськів  
Матеріали по темі