Суспільство

Найпопулярніші туристичні місця в Житомирській області, які приваблювали відвідувачів у 2018 році

25 January 2019, 12:51

Житомирська область вперше посіла 4 місце серед областей України за кількістю туристів, які відвідали область у 2018 році.

Про це 25 січня повідомила прес-служба Житомирської ОДА з посиланням на обласний туристичний інформаційний центр (ТІЦ).

«За підсумками 2018 року Житомирщина вперше посіла 4 місце серед областей України за відвідуванням внутрішніх туристів. Такий високий показник маємо навіть попри те, що у нас зменшилась кількість номерного фонду у готелях на 12%. Незважаючи на це, у нас збільшилась кількість туристів із 72 тисяч до 85,5 тисяч, а це ті люди, які залишились на ночівлю у готелях», – цитує прес-служба директора ТІЦ Василя Кравчука.

За даними Василя Кравчука, туристичний збір в області зріс на 16,2% і за рік склав більше 500 тисяч гривень. Найпопулярнішими туристичними місцями у 2018 році стали:

  • Музей космонавтики у Житомирі;
  • Камінне село в Олевському районі;
  • Кляштор Босих Кармелітів у м. Бердичів;
  • Замок Радомисль у Раломишлі;
  • Скеледром у с. Дениші Житомирського району.

«Найбільше туристів на Житомирщині із Білорусії, Польщі, Ізраїлю та Італії. Цікаво те, що саме із Ізраїлю та Італії люди приїжджають до нас за медичним туризмом – на лікування зубів, спини тощо. Тому саме цей напрямок туризму нам потрібно розвивати», – акцентував керівник ТІЦу.

У Житомирі річний туристичний збір склав 328 тисяч гривень, - йдеться в додатку до звіту про виконання міського бюджету за 2018 рік. Це на 9,5% більше, ніж планували отримати (300 тис. грн). Юридичні особи сплатили 153 тис. грн (105,9%), фізичні особи - 175 тис. грн (це 112,9%).

Нагадаємо, 14 грудня 2018 в Житомирі презентували інтерактивну гру про цікаві туристичні місця та пам'ятки області, а 20 грудня в Житомирі відбувся перший випуск обласної Школи гідів. У 2019 році вони планують створити «Асоціацію гідів Житомирщини».

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2019 року в Житомирській області очікують велику делегацію з Франції в рамках міжнародного проекту на відзначення 220-ї річниці з дня народження Оноре де Бальзака.

В якому стані перебувають старовинні палаци та маєтки Житомирської області, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: туризм туристичний збір Василь Кравчук  
Матеріали по темі