Події

​У Житомирській області водій-порушник за спробу дати хабара поліцейському отримав у 30 разів більший штраф

25 January 2019, 14:07

Ружинський райсуд виніс вирок водієві, який спробував дати хабара патрульним поліцейським, щоб «відкупитися» від штрафу за порушення ПДР. Відтак, водій-порушник має сплатити штраф у 30 разів більший, ніж за вчинене ним порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Бердичівською місцевою прокуратурою здійснено підтримання публічного обвинувачення у суді за фактом пропозиції та надання місцевим підприємцем неправомірної вигоди патрульним інспекторам за не складання адмінпротоколу за вчинене ним порушення правил дорожнього руху. Вироком Ружинського районного суду від 22.01.2019 чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України, та призначено покарання у виді штрафу - 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на суму 8500 грн», - повідомили в прокуратурі.

Йдеться про те, що 31-річний місцевий підприємець у листопаді 2018 року, рухаючись на власному автомобілі у смт Ружин, порушив правила дорожнього руху та без зупинки проїхав на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху. А коли інспектори патрульної поліції зупинили його для складання адмінпротоколу за вчинене порушення, чоловік запропонував їм хабара на суму 300 грн за «вирішення питання».

Однак, за фактом порушення водієм правил дорожнього руху патрульна поліція таки склала протокол за ст.122 (проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху) КУпАП та винесла постанову про сплату штрафу на суму 250 грн.

Крім цього, за фактом пропозиції і надання порушником неправомірної вигоди патрульним поліцейським було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.369 КК України.

Таким чином, спроба «вирішення питання» для підприємця закінчилася не лише штрафом на суму 250 грн, а й притягненням до кримінальної відповідальності та засудженням до сплати штрафу, що перевищує майже у 30 разів суму запропонованої ним неправомірної вигоди.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області за порушення ПДР поліція зупинила п’яного водія-військовослужбовця, а той запропонував 4000 грн хабара.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліція суд штраф Ружин ПДР  
Матеріали по темі