Влада

У Житомирі хочуть оголосити конкурс на отримання бюджетних грошей для догляду за дітьми з порушеннями розвитку

25 January 2019, 17:27

У Житомирі планують оголосити конкурс на отримання коштів з місцевого бюджету для догляду за дітьми з комплексними порушеннями або складними порушеннями розвитку.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради «Про конкурс на отримання коштів з місцевого бюджету для здійснення заходів, спрямованих на організацію денного догляду дітей з комплексними порушеннями або складними порушеннями розвитку» опублікований на сайті мерії від 25 грудня 2019 року.

«З метою вирішення соціальних проблем шляхом задоволення потреб Житомирської міської об’єднаної територіальної громади у послугах із денного догляду дітей з комплексними порушеннями або складними порушеннями розвитку, виконавчий комітет міської ради вирішив затвердити Порядок та умови проведення конкурсу на отримання коштів з місцевого бюджету для здійснення заходів, спрямованих на організацію денного догляду дітей з комплексними порушеннями або складними порушеннями розвитку», – йдеться у проекті рішення.

У додатку до проекту рішення зазначено:

«Денний догляд дітей з комплексними порушеннями або складними порушеннями розвитку повинен включати наступні соціальні послуги:

- забезпечення умов для денного перебування;

- забезпечення харчуванням;

- допомога у самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, прийом ліків, годування);

- спостереження за станом здоров'я, надання реабілітаційних послуг;

- формування та підтримка навичок самообслуговування;

- психологічна підтримка;

- організація денної зайнятості, дозвілля.

Основними отримувачами послуг є діти віком від 4 років до 18 років з комплексними порушеннями або складними порушеннями розвитку».

У проекті рішення також йдеться, що переможцем конкурсу буде визнано учасника, конкурсна пропозиція якого відповідатиме умовам конкурсного завдання та одержить найвищу оцінку.

Зазначено, що датою оголошення конкурсу вважатиметься день прийняття цього рішення виконавчим комітетом Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, що 30 липня 2018 року на сайті міської ради опублікували проект рішення щодо проведення конкурсу на отримання коштів з міського бюджету для здійснення заходів, спрямованих на організацію денного догляду дітей з розладами спектру аутизму. Рішення ухвалили на засіданні міськвиконкому 5 вересня.

Однак 19 вересня 2018 року на засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради прийшла голова громадської організації «Аутизм-Житомир» Жанна Зарічна, яка розповіла, що в Житомирі немає закладів, фізичних чи юридичних осіб, які б хотіли опікуватися дітьми з порушеннями розвитку. Тоді виконком створив робочу групу, котра мала працювати над вирішенням цієї проблеми, зокрема – знайти приміщення, яке б відповідало санітарним вимогам і нормам перебування у ньому дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс дитина проект рішення вади розвитку дитина з вадами розвитку  
Матеріали по темі