Суспільство

​У САД у Житомирській області відповіли на скарги щодо нечищених трас: не вистачає рук або не дійшла черга

28 January 2019, 15:30

Після чергового снігопаду в ніч 27 січня автотраси Житомирської області знову побіліли. За інформацією Служби автодоріг у Житомирській області, у перші години після снігопаду дороги прибирало 62 одиниці техніки.

Однак люди, які цими вихідними діставалися до різних населених пунктів Житомирської області та до столиці, стверджують протилежне: траси почищені погано або не розчищені взагалі. Наприклад, на дорозі Житомир-Київ машини рухалися по виїжджених «коліях», у місті Коростишів 27 січня не чистилося взагалі, і автобус «Житомир-Київ» ледве проїхав містом, місячи снігову «кашу». Ще одна скарга читачів Житомир.info стосується дороги з Житомира на Ружин, де траси теж нагадували «смугу перешкод».

«Від Ружина до Козятина дорога в снігу. Може, чистили, але неякісно. Після Козятина до знаку з Вінницькою областю видно чорну дорогу, а далі, де знову Житомирська область – лише колії», - розповів житомирянин Ігор.

За коментарем – чому дороги ніхто не чистить і хто за це відповідає – Житомир.info звернувся до Служби автодоріг у Житомирській області.

«Як ми повідомляли, на шляхах державного значення Житомирської області майже три доби працювала техніка, ліквідовували наслідки снігопадів. На даний час так само працює більше 60 одиниць техніки. Дійсно, в Житомирській області є шляхи, які перебувають у не зовсім задовільному стані. Подекуди фіксується снігова каша, яка з’являється після обробки доріг піскосумішшю. На даний час триває остаточне розчищення шляхів державного значення від залишків снігу», - розповіли сайту у прес-службі САД.

За даними Служби автодоріг, підрядним організаціям, з якими САД укладає договори на прибирання шляхів, банально не вистачає людських рук: якщо відразу після снігопаду траси були розчищені добре, то на другу-третю добу нікому підмінити людей, щоб знову виїхати на дороги. Більше того, згідно з Єдиними вимогами з зимового експлуатаційного утримання доріг, підрядники в першу чергу забезпечують рух на трасах державного значення з найбільшою інтенсивністю. Також враховується категорія дороги – спершу обслуговуються дороги, які маркуються літерою М, далі - Н, Р, і в останню чергу – на літеру Т (територіальні).

Станом на 14 годину 28 січня технічна служба САД проінспектувала дорогу М-1 в Коростенському районі. Там тривають роботи із розчищення залишків снігу, - поінформували у Службі автодоріг. За міста, як от Коростень та Коростишів, відповідають місцеві комунальні служби, - уточнили у прес-службі.

Траса в Коростенському районі станом на 28 січня. Фото САД

Нагадаємо, в грудні 2017 року САД заявляла, що позаміські дороги повинні бути повністю розчищені через 8 годин після снігопаду.

Як повідомляв Житомир.info, за добу, 25 січня, на трасі від Житомира до Київської області сталося п’ять ДТП. Водії запевняли, що зранку дорога нагадувала ковзанку. 27 січня 2019 САД звітувала, що дорогу державного значення М-06 Київ-Чоп прибирають 25 механізмів та 34 працівників, а на трасі М-07 Київ-Ковель працює 6 механізмів та 8 працівників. На тижні синоптики прогнозують відлигу, мокрий сніг та плюсову температуру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога САД Служба автодоріг  
Матеріали по темі