Місто

​Житомирянину нарахували 670 грн за опалення під’їзду без батарей: суму розкинуть на будинок

29 January 2019, 12:52

Мешканці будинку №4 по вулиці Огієнка в Житомирі отримали платіжки за тепло, в тому числі за опалення місць загального користування, однак на сходинковій клітині у їхньому під’їзді навіть немає батарей.

Про це Житомир.info розповів житель цього будинку Валентин.

«Ми отримали квитанції «Житомиртеплокомуненерго» за грудень 2018 року. Я живу у трикімнатній квартирі площею 55 квадратних метрів. За тепло мені прийшло 2800 гривень, а нижче вказано – в тому числі 670 грн за опалення МЗК, тобто, місць загального користування. В однокімнатних квартирах ця сума складає десь 300 гривень, у «двушках» - близько 500. Але річ у тім, що в нашому під’їзді на сходових клітинах років 5 немає батарей, вони потекли, і їх відрізали. Кому та за що я маю платити?», - розповів чоловік минулого тижня і зазначив, що будинок обслуговує керуюча компанія «КомЕнерго-Житомир».

28 січня Валентин Іванович повідомив Житомир.info, що заплатив лише за тепло у квартирі, що керуюча компанія про проблему знає і що жителі чекають на комісію теплокомуненерго, яка складе акт про відсутність батарей і опалення.

У комунальному підприємстві «Житомиртеплокомуненерго» сайту розповіли, що для скликання комісії потрібно, щоб самі мешканці звернулися до теплокомуненерго з заявою про проблему і проханням створити комісію. Після цього комісія у складі представника будинку, керуючої компанії та теплокомуненерго обстежить під’їзд і складе відповідний акт, завдяки якому можна буде вимагати перерахунку оплати.

«У даному випадку може йти мова не про перерахунок, оскільки будинок спожив тепло у певній кількості, а про перерозподіл оплати у платіжках споживачів цього будинку. Тобто, будинок за лічильником отримав певну кількість гігакалорій, і сума за опалення буде розподілена на всіх споживачів. У разі, якщо під’їзд не опалюється, то складова опалення за МЗК буде зменшена (залишаються втрати трубопроводів – підтримка температурного режиму в місцях, де розташовані комунікації). Таким чином, оплата за таку ж кількість спожитого тепла буде перерозподілена серед споживачів», - уточнили Житомир.info у прес-службі «Житомиртеплокомуненерго».

Під час перевірки комісія також має оцінити якість теплозбереження. Санітарна температура в під’їзді повинна становити +12…+16 градусів, - зауважили в теплокомуненерго і додали: сума за опалення місць загального користування залежить від двох складових: коефіцієнта МЗК по кожному окремому будинку, затвердженого міськвиконкомом, та спожитого об’єму тепла за даними лічильника.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року житомирський виконком прийняв рішення про затвердження коефіцієнтів нормативної втрати теплової енергії на опалення місць загального користування в багатоквартирних житлових будинках міста.

Як нараховують плату за опалення МЗК та який порядок застосування цих нарахувань, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: теплокомуненерго опалення тепло квитанція  
Матеріали по темі