Політика

Голова бюджетної комісії Житомирської міськради прокоментував суди по МАФу біля стадіону і назвав Кучера «шахраєм»

29 January 2019, 13:38

Голова комісії з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій, керівник фракції Блоку Петра Порошенка в Житомирській міській раді Юрій Мойсеєв вбачає в рішення судів щодо знесеного МАФу біля центрального стадіону ознаки корупції та називає підприємця Романа Кучера «шахраєм».

Про це Мойсеєв сказав 29 січня в коментарі Житомир.info.

«На бюджетній комісії це питання буде розглядатися. Моя особиста позиція: дуже добре, що ми демонтували цей «шанхай», і якби треба було його ліквідувати зараз – я б підтримав, і ми б його однозначно ліквідували. Кучер – ніякий не бізнесмен і не підприємець, бо він не сплатив жодних податків ні за землю, ні в бюджет, не створив жодного робочого місяця, ПДФО не платив, а просто заробляв сам на себе, гроші клав собі в кишеню і користувався бездіяльністю влади... Я не можу назвати Кучера підприємцем чи бізнесменом міста Житомира, бо він просто звичайний шахрай, який користувався багато років територією міста, нічого не платив, а коли в нього це все забрали й ліквідували і навели порядок у парку, то він дуже на нас образився і ходить зараз по судах. І ті суди, які зараз відбуваються, і їх рішення свідчить про те, що корупція й далі продовжується. І те, що він стільки стояв там (біля входу на стадіон - ред.) і влада не мала до нього діла, теж говорить про те, що там є моменти корупції. Я дуже радий, що цього «шанхаю», безладу в парку немає, і ми навели там порядок», - наголосив Юрій Мойсеєв.

Голова бюджетної комісії також планує звернутися з цього приводу до депутатів міськради.

«Я буду звертатися до депутатів, щоб якось відреагували на це і підтримали позицію нашого юридичного департаменту і касаційною скаргою скасувати ці рішення суду», - сказав Мойсеєв.

Нагадаємо, під час обговорення ситуації навколо знесеного МАФу Кучера на сесії міської ради 26 лютого 2016 року, Юрій Мойсеєв наголошував, що МАФ стояв біля стадіону більше 10 років без будь-яких документів, а під час демонтажу там бігали пацюки. Наприкінці 2018 року підприємець Роман Кучер виграв суд проти міськвиконкому: Господарський суд Житомирської області задовольнив його позов і ухвалив стягнути з виконавчого комітету Житомирської міської ради на його користь 490 тис. 874 грн майнової шкоди та 7 тис. 363,11 грн судового збору. Зараз касаційну скаргу на це рішення розглядає Касаційний господарський суд Верховного Суду.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 15 лютого 2016 року інспекція з благоустрою хотіла демонтувати МАФ на Старому бульварі, біля входу в Центральний стадіон. Власник Роман Кучер стверджував, що дії міської влади є незаконними, але в результаті підприємець підписав припис, де зобов'язався протягом тижня демонтувати МАФ самостійно, втім згодом Кучер подав на міську владу до суду. Однак, 19 лютого 2016 року після позачергового засідання виконавчого комітету скандальний об'єкт почали демонтувати і 20 лютого завершили демонтаж МАФу, який працював там більше 10 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мойсеєв МАФ суд Кучер  
Матеріали по темі