Місто

​У Житомирі організували турнір з більярду, де учасники бойових дій змагались у дисципліні «Вільна піраміда»

29 January 2019, 14:15

У Житомирі пройшов турнір з більярду для учасників бойових дій. Озброївшись киями, ветерани війни змагались в дисципліні «Вільна піраміда». Організатори турніру, представники ВГО «Ветеранське братерство», розповідають: подібні заходи проводять вже не вперше, а їх основною метою вважають організацію дозвілля учасників бойових дій.

«Ми запрошували учасників бойових дій. Турніри даного формату проводяться вже не вперше, ми вже проводили турніри з боулінгу, проводимо різні вишколи для учасників. Також займаємось військово-патріотичним вихованням молоді. Тобто, ми займаємось різними питаннями: починаючи з захисту прав ветеранів на безкоштовний проїзд у маршрутках, закінчуючи питанням формування Міністерства ветеранів. На даний момент ми зібрали ветеранів для того, щоб на дозвіллі вони проводили свій час, не вживаючи алкогольні напої, або, щоб вони не віддалялись одне від одного, і для того, щоб люди спілкувались, бо спілкування є одним із найкращих засобів реабілітації», - розповідає голова ВГО «Ветеранське братерство» в Житомирській області Вадим.


Самі ветерани переконані: саме під час таких зустрічей хлопці можуть поговорити із тими, хто їх точно зрозуміє.

«У першу чергу, турнір - це спілкування між побратимами. «Ветеранське братерство», ГО «Атошник», «Дім ветерана» - ми тут об’єднались, знайомимось, хто з ким не був знайомий, і спілкуємось на свої теми. Такі заходи дуже важливі для того, щоб об’єднувати хлопців і давати їм можливість відволіктись від спогадів про війну і побути в компанії людей, які тебе розуміють. Тільки спілкування з тими, хто тебе розуміє, може витягнути людину з тієї ями, в якій вона знаходиться, тому що ПТСР, якщо про нього говорити – це, в першу чергу, самотність і відсутність розуміння оточуючими. А от на таких турнірах, як сьогодні, спілкування виступає, як своєрідне психологічне лікування. Вільний - вільному, рівний – рівному», - каже учасник бойових дій, учасник турніру Василь Піддубний.

За словами організаторів турніру, вони і надалі планують влаштовувати подібні заходи і запрошують до участі в них усіх учасників бойових дій.

Нагадаємо, напередодні у Житомирі міністр у справах ветеранів розповіла про штрафи для перевізників, які відмовлятимуться возити учасників АТО

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АТО Ветеранське братерство турнір більярд УБД  
Матеріали по темі