Влада

​Суд залишив під вартою учасника АТО з Житомира, якого підозрюють у вбивстві хмельничанина

29 January 2019, 18:22

Корольовський районний суд Житомира 29 січня розглянув клопотання про зміну міри запобіжного щодо колишнього учасника АТО, якого підозрюють у вбивстві 34-річного хмельничанина Вадима Тимофеєва, тіло якого знайшли у водоймі Коростишівського району ще наприкінці вересня 2018 року.

За словами захисника підозрюваного, жодні ризики, які наводить сторона обвинувачення, не виправдались, а його підзахисний сам зацікавлений у розслідуванні.


«Ваша честь, я вважаю, що Плотіцин, і сам Плотіцин про це каже, не має на меті переховуватись та зникати від органу досудового розслідування та суду і сам бажає, щоб дане кримінальне провадження скоріше закінчилось. Він має стійкі соціальні зв’язки, має дружину, двох дітей, має постійне місце проживання, реєстрацію в місті Житомирі. При цьому ризик переховування підозрюваного від органів досудового розслідування або суду не може оцінюватись виключно на підставі суворості можливого судового рішення або на підставі того, що підозрюваний раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Це слід робити з урахуванням низки відповідних фактів, які можуть підтверджувати існування таких ризиків, або свідчити, що такий ризик може наступити. Окрім того, хочу звернути увагу на те, що Плотіцин не має ніякого наміру вчиняти тиск на свідків або потерпілих в кримінальному провадженні, тому що навіть не знає, хто вони, та їх анкетних даних», - зачитав захисник підозрюваного Павло Єсін.

Після того, як захисник підозрюваного зачитав клопотання, слово взяла прокурор і попросила провести частину засідання в закритому режимі, посилаючись на те, що докази, які сторона обвинувачення планує надати суду, є таємницею слідства.

Після короткого вивчення матеріалів суддя відправилась до нарадчої кімнати і вже за кілька хвилин оголосила ухвалу.

«Керуючись статтями 177, 178, 193, 194, 201, 309 КПК України, суд постановив: у задоволенні клопотання захисника Єсіна відмовити. Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає», - зачитала суддя Корольовського районного суду Віта Маслак.

Нагадаємо, 25 вересня 2018 в Житомирській області у водоймі знайшли тіло чоловіка, який їхав до Хмельницької області і зник.

Як повідомляв Житомир.info, за версією поліції, до вбивства 34-річного хмельничанина причетні два колишні учасники АТО, один з яких – житель Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство вбивця АТО суд  
Матеріали по темі