Фоторепортаж

Який вигляд має недобудова в центрі Житомира, яку в 2006 році придбав Фонд соціального страхування. Фоторепортаж

30 January 2019, 16:10

Недобудованій двоповерхівці по провулку Скорульського в Житомирі, звідки видно адмінбудівлю і внутрішній двір Михайлівського собору, щонайменше 20 років.

У 2008 році сайт Житомир.info зі слів тодішнього мера Віри Шелудченко писав, що це будівля колишнього військкомату, яку перепродували кілька разів і яка «давно в приватній власності». Чиїй - мер не знала.

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, у 2009 році Господарський суд Житомирської області розглядав позов Державного науково-дослідного інституту «НДІпроектреконструкція» (м. Житомир) в інтересах філіалу «Житомиркомундорпроект» до Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про стягнення 143 тис. 954 грн.

З судових матеріалів дізнаємося, що Житомирське обласне відділення Фонду соцстраху 25 квітня 2006 року придбало у власність об'єкт незавершеного будівництва, недобудовану споруду за адресою: м. Житомир, проїзд Скурульського, 6. Рішенням Житомирської міськради №725 від 27.09.2007 р. Фонду соцстраху надали дозвіл на розроблення проектно-кошторисної документації. 25 жовтня 2006 р. між «НДІпроектреконструкцією» та обласним відділенням Фонду соціального страхування було укладено договір на загальну суму 268,8 тис. грн.

За даними публічної кадастрової карти України, земельна ділянка площею 15 соток на провулку Скорульського, 6 перебуває в комунальній власності. Її цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги:

Час спливає, в Житомирі виростають нові будинки, місто змінюється, а недобуд стоїть «мертвим грузом», обростаючи бур'янами, приваблюючи безхатьків та наркоманів, які викидають пластикові пляшки з рідиною та використані шприци. Удень по закинутих кабінетах, обмальованих графіті, бігають школярі, в яких зараз карантин. Біля закинутої будівлі перехожі справляють нужду.

В листопаді 2018 року за цією адресою затримували чоловіка з «рослинною масою зеленого кольору» та наперстком.

Який вигляд має старий недобуд у центрі Житомира 30 січня 2019 року, бачила наш фотокореспондент.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: недобудова недобуд пров. Скорульського  
Матеріали по темі