Влада

​Претендентам на посаду директора Бердичівського медколеджу повернуть документи і проведуть новий конкурс

31 January 2019, 16:35

На конкурс на посаду директора Бердичівського медичного коледжу надійшли документи від двох претендентів Володимира Клименюка та В’ячеслава Шевченка. Проте, подані ними документи не відповідають переліку документів, які визначені методичними рекомендаціями щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника вищого навчального закладу.

Про це говорили на засіданні робочої групи з організації та проведення конкурсу на посаду директора Бердичівського медколеджу, - інформує прес-служба Житомирської облради 31 січня.

«Відбулось засідання робочої групи з організації та проведення конкурсу на заміщення посади директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради. Одним із питань порядку денного був розгляд документів, поданих на конкурс претендентами, та перевірка відповідності претендентів законодавчо встановленим вимогам до керівника вищого навчального закладу відповідно до діючого законодавства України», - йдеться у повідомленні прес-служби облради.

Голова робочої групи, заступник голови облради Максим Вілівчук повідомив, що прийом документів здійснювався протягом 2 місяців з дня опублікування оголошення про проведення конкурсу (з 29 листопада 2018 року по 21 січня 2019 року). За цей час до обласної ради надійшли заяви на участь у конкурсі від Володимира Клименюка та В’ячеслава Шевченка. Проте подані претендентами документи не відповідають переліку, який визначений Методичними рекомендаціями щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника вищого навчального закладу, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2014 № 726 «Деякі питання реалізації статті 42 Закону України «Про вищу освіту» зі змінами.

Зазначимо, що зміни до постанови Кабміну №726 були прийняті 28 листопада 2018 року і вступили в дію з 6 грудня 2018 року.

У коментарі Житомир.info заступник голови Житомирської облради Максим Вілівчук розповів, що про зміни в законодавстві стало відомо, коли вже конкурс був оголошений.

«Зміни до постанови Кабінету міністрів №726 «Методичні рекомендації щодо особливості виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти» передбачають наявність в пакеті документів сертифікату на знання державної мови та довідки про очищення влади. У переліку поданих претендентами документів їх не було. Тож тепер ми маємо документи повернути тим людям, які подали їх на конкурс. І найближчим часом має бути прийняте рішення щодо наступного конкурсу на посаду директора Бердичівського медколеджу. Це буде нова процедура, розпорядження, комісія», - пояснив Максим Вілівчук.

Як повідомляв Житомир.info, 29 листопада 2018 року сайт Житомирської обласної ради опублікував оголошення про проведення конкурсу на посаду директора Бердичівського медичного коледжу.

Прийом документів завершився 21 січня 2019 року. На конкурс подали документи два кандидати: нинішній в.о. директора коледжу В’ячеслав Шевченко та колишній директор – Володимир Клименюк. Вибори в коледжі мали відбутися 21 лютого 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичівський медколедж конкурс директор посада облрада Вілівчук  
Матеріали по темі