Фоторепортаж

Який вигляд має новостворений житомирський «Дім ветерана» та реконструйований Центр вертебрології. Фоторепортаж

1 February 2019, 14:11

Світлі та чисті коридори у пастельних тонах та просторі кімнати з дзеркальною стелею і яскравими меблями – такий інтер’єр має «Дім Ветерана», що відкрився нещодавно на базі комунальної установи «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради.

«Дім» поділений на зони: кухню, конференц-простір, зону для роботи за комп’ютером, для бесід, ігрові площадки для молодших та старших дітей.

На другому поверсі ремонт ще незавершений. Планується, що тут буде два робочих кабінети для адміністрації та кімната для медитації. В планах – облаштувати прилеглу територію, зробити альтанки.

За словами голови Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів України Володимира Лагути, «Дім Ветерана» задумувався як «open space», за американським досвідом. Нині заклад має кілька функцій.

«Це відкритий простір для спілкування, взаємодопомоги, загальних зборів громадських ветеранських спілок області, консультацій з проблематичних питань з запрошенням профільних фахівців, психологічної реабілітації при співпраці з реабілітаційним центром, навчання, допомоги в створенні власної справи, так званий бізнес-інкубатор, простір для дітей та інше», – зазначає Володимир Лагута.

Засновники наголошують: двері «Дому» відкриті практично для усіх, за принципом «рівний рівному».

«Сюди можуть приходити учасники АТО та їхні рідні; ті учасники бойових дій, які проходять реабілітацію в реабілітаційному центрі; учасники бойових дій, котрі не є членами громадських організацій, учасники добровольчих формувань, які не мають статусу УБД; дружини, мами, родини загиблих з міста, області, районів», – каже Володимир Лагута.

Свіжим ремонтом тішить і недавно реконструйований Центру вертебрології із Центром реабілітації учасників АТО.

Про його роботу розповідає завідувач відділення реабілітації КУ «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Ярослав Шенк.

«Установа розрахована на 110 місць. Лікуватися у нас можуть усі жителі області: хто має направлення, безкоштовно, інші – за гроші, згідно з чинним законодавством», – зазначає Ярослав Шенк.

За його словами, «відновитися» в Центрі можна за кількома напрямками: відділення вертебрології – для хворих з загостренням патології хребта; відділення реабілітації № 1 – для недужих з порушенням функцій руху; відділення реабілітації № 2 – для тих, хто має захворювання рухового апарату, тут проводиться лікування суглобів у хворих ревматологічного профілю поза загостренням: наслідки травм, переломів тощо.

Ярослав Шенк наголошує, що АТОвців приймають усі відділення без будь-яких обмежень. Він також зазначає, що кожен з воїнів, за потреби, може пройти у Центрі психологічну реабілітацію, та додає, що нині заклад повністю заповнений.

Обидва заклади знаходяться у приміщенні колишнього санаторію «Лісовий берег» у гідропарку. Адреса: м. Житомир, вул. Чуднівське шосе, 1.

Нагадаємо, у 2018 році 1831 учасник антитеритористичної операції та операції об’єднаних сил пройшов медичну та психологічну реабілітацію, а також отримав санаторно-курортне лікування.

Як повідомляв Житомир.info, 16 листопада на Чуднівському шосе під Житомиром відкрили реконструйований Центр вертебрології із Центром реабілітації учасників АТО. Реконструкція та облаштування найсучаснішого в Україні Центру реабілітації тривала більше року. Роботи обійшлися у 55 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку у співфінансуванні з обласним бюджетом.

А перед новим, 2019, роком в Житомирі офіційно запрацював «Дім ветерана», що покликаний бути відкритим простором для АТОвців, ветеранів війни та їхніх сімей і стати майданчиком для простого спілкування і для освітніх проектів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Центр вертибрології Дім Ветерана реабілітація  
Матеріали по темі