Суспільство

В’їзди в села Житомирської області: таблички, мегалітери, гранітні стели

1 February 2019, 14:24

Таблички, вивіски, дерев’яні композиції та гранітні стели – такий вигляд мають в’їзди в села Житомирської області. Старі й нові, різні за стилем та архітектурною формою, подекуди цілі витримки з історії села - вони різні навіть в межах одного району.

Першу частину фотоальбому «Веломандри Житомирщиною. В’їзди в села» 1 лютого опублікував мандрівний фотограф Петро Грушко.

«Найгостиннішим» є Коростишівський район, де при в'їзді навіть у невеличкі села мандрівників зустрічають гарні мармурові стели, - зауважує автор світлин.

«З них зазвичай починаються знайомства з селами. Дуже приємно, коли при в'їзді в село тебе зустрічає гарно зроблена стела, або цікава табличка. Часто такі стели є справжньою візитівкою населеного пункту, на якій можна побачити герб, рік заснування і ще якісь цікавинки. «Найгостиннішим» тут є Коростишівський район, де при в'їзді навіть у невеличкі села мандрівників зустрічають гарні мармурові стели. І так хочеться, щоб у всіх наших селах було щось подібне. Не обов’язково, щоб всі вони були гранітні, але виготовлення простих, із смаком зроблених табличок, великих коштів не потребує», - написав Петро Грушко і запропонував до перегляду першу частину добірки - в'їзди у 30 сіл.

Який вигляд має ТОП-30 найцікавіших сіл Житомирської області за версією мандрівника, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно Петро Грушко показав, у якому стані перебувають старовинні палаци та маєтки Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Грушко село фотограф мандрівник  
Матеріали по темі