Суспільство

Лісівники запевняють, що у Житомирській області удвічі зменшились обсяги незаконних рубок

1 February 2019, 15:43

У 2018 році обсяг незаконних рубок на території держлісгоспів Житомирської області скоротився вдвічі.

Про це 1 лютого повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Вдвічі зменшилися в 2018 році обсяги незаконних рубок в лісах держлісгоспів – далася взнаки посилена робота лісової охорони, яка веде цілодобові патрулювання безпосередньо в лісових масивах», – інформують лісівники.

У прес-службі ЖОУМГ Житомир.info уточнили, що обсяги рубок зменшилися у порівнянні з минулим, 2017 роком.

«У 2017 році було зафіксовано 252 випадки незаконних рубок, у 2018 році – 196. За обсягами: 2017 рік – 1845 м³, 2018 рік – 916 м³», – поінформували в управлінні лісомисливського господарства.

Також лісівники повідомляють, що упродовж минулого року на ведення лісового господарства держлісгоспи Житомирщини витратили 705 мільйонів гривень

«На третину збільшили в минулому році витрати на ведення лісового господарства державні підприємства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства. Це збір насіння, садіння, догляди за культурами, охорона насаджень тощо. В порівнянні з попереднім, вони зросли на 177 млн грн, з них 698 млн грн – власні кошти підприємств. Бюджетне фінансування в минулому році мав лише Поліський природний заповідник», – пише прес-служба.

Ще 17,9 мільйона гривень власних коштів лісівники витратили на будівництво доріг. Відтак лісова дорожня мережа області розширилася на 33 кілометри.

«Значно покращилася і ситуація з лісовими пожежами. Якщо кількість їх, у порівнянні з попереднім роком, фактично не змінилася, то площа завдяки оперативному реагуванню пожежних ланок лісгоспів скоротилася в 32 рази», – наголошують лісівники.

Як повідомляв Житомир.info, 31 січня 2019 року майстра лісу ДП «Олевського лісгоспу» затримали на хабарі у 8,6 тис. грн, який він вимагав і отримав від громадянина за дозвіл безперешкодно проводити лісозаготівлю на території лісгоспу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс лісник лісгосп вирубка ЖОУМГ  
Матеріали по темі